Ограде су најефикаснији начин за ограничавање вашег имања од суседних парцела и најбоље решење да задржите децу и љубимце у дворишту, а странце ван њега. Уградњом ограде штитите свој посед, своју кућу, породицу и своју приватност.

Када планирате куповину ограде, поразмислите о томе за које сврхе вам служи двориште и ко ће га све користити. На тај начин лакше можете сузити избор.

У наставку текста размотрићемо ставке о којима треба да размислите када је ограда у питању. Од ког ће бити материјала? Да ли ће се ограда користити да заштити вашу приватност или да вам пружи сигурност?

Када размислите о свим опцијама, знаћете који тип ограде одговара вашим потребама.

Даћемо вам и бонус предлоге како да заштитите и сачувате своју кућу и својину дуги низ година.

Материјал за ограде

Дрвене ограде

Када тражите материјал који може бити коришћен на различите начине, не можете погрешити са дрветом.

Дрвене ограде постоје у различитим облицима и величинама, а када не можете наћи баш онакву какву сте замислили, можете је поручити.

Дрвене ограде се углавном производе у облику панела који могу бити различитих висина и димензија.

Ограде мање висине ефикасно спречавају децу и кућне љубимце да истрче на улицу, док се оне више најчешће користе као заштита од буке и радозналих погледа.

Лепота дрвене ограде је у томе што може да се офарба како год желите, па ћете добити уникатну ограду у чијој ћете лепоти уживати.

Међутим, мана је одржавање. За разлику од алуминијума и винила, дрво је органски материјал који временом пропада. Упркос томе што се за ограде користи дрво третирано за спољну употребу, оно ће пре или касније иструлити.

Дрво се шири и скупља приликом промене временских услова, па се и спојеви временом олабаве и потребно их је поправити.

Дрвена ограда и њени делови захтевају третирање препаратима који продужавају њен век трајања.

Која је намена ограде?

Има више разлога зашто треба користити ограду.

Ограђивање дворишта није само затварање деце у кругу дворишта већ је и начин да их држимо на сигурном, па је битно да ограда буде таква да дете кроз њу не може да се провуче или да је прескочи.

Ако купујете ограду ради очувања приватности, важно је да имате на уму њену висину и то колико ће вам заклањати поглед на улицу. Такође, штити од упада лопова на ваш посед, па вам пружа безбрижност и миран сан.

Летвице ограде могу бити распоређене тако да јој дају дубину или могу стајати приљубљено и пружати вам осећај приватности.

Размакнуте летвице омогућавају проток ваздуха, али ако су превише раширене, не заустављају погледе знатижељника.

Поред ограде, која штити ваше двориште, ваљало би се позабавити и заштитом саме куће. Фасада представља заштитну опну вашег дома и њено побољшање је кључно за дуготрајну безбедност, удобност и дуговечност вашег дома.

Фасадна цигла - дугогодишњи чувар вашег дома

Фасадна цигла је идеална за облагање ваше куће јер зими обезбеђује топлину, а лети одржава пријатну температуру у вашем дому.

Јесте да је скупља него већина других начина облагања фасада, али је зато дуготрајнија и генерацијама ће чувати ваш дом од спољашњих утицаја, пожара и временских услова. Од природног је материјала, није отровна и отрпорна је на штеочине.

Фасадна цигла је најбољи избор за вас и ваш џеп јер смањује потрошњу електричне енергије и не захтева никакво специјално одржавање.

Гаражна врата - поуздана заштита вашег четворочоткаша

Гаражна врата су кључан фактор за безбедност вашег аутомобила, али и куће, уколико се из гараже може приступити вашем дому.

Постоје сегментна, роло, бочна гаражна врата, а која ћете одабрати зависи од ваших потреба и вашег буџета.

За која год да се одлучите, добићете ефикасну заштититу од лопова, а аутоматизовани модели ће вам олакшати живот јер ће те их отварати пристском на дугме.

(ПР)