Захваљујући акцији коју другу годину заредом организује Roma Company, станари стамбених заједница у Београду уз помоћ својих управника могу да удахну нов живот у своје зграде.

Када се комшије удруже све је могуће, а то су показали станари стамбене зграде у улици Доситејева број 32. Наиме, њихов улаз био је један од 18 улаза који су прошле године награђени на конкурсу за додељивање субвенција за кречење улаза и ходника стамбених заједница. Зграда стара неколико деценија заблистала је пуним сјајем, а њихови станари су заиста поносни како на крају улаз изгледа. Када би сви кренули њиховим стопама, наш град би изгледао боље, а самим тим и живот у њему.

Рома Цомпанy и ове године ће субвенционисати са 50% набавку материјала потребног за кречење улаза и ходника стамбених заједница на територији Града Београда. Уз слоган „Ко кречи, кућу лечи“, од 15. септембра почиње сређивање ходника и улаза стамбених заједница, чији ће станари моћи да уживају у сређеним и пријатним улазима.

Овим пројектом желимо да подигнемо свест о потреби одговорног понашања према окружењу у којем живимо. Заиста сам поносан што наш труд и рад, који улажемо да средимо улазе у Београду, даје резултате. Надам се да ће овај наш мали допринос, у виду поклањаја половине неопходног материјала, подстаћи стамбене заједнице да се лакше одлуче да реновирају своје заједничке ходнике и улазе“, изјавио је Слободан Коковић из Roma Company .

Roma Company позива стамбене заједнице заинтересоване за добијање субвенције за куповину материјала за кречење ходника и улаза зграда да поднесу пријаву путем сајта www.roma.rs најкасније до 1. септембра 2019. године.При избору стамбених зграда које ће бити реновиране уз помоћ субвенције Roma Company, узеће се у обзир величина стамбене зграде, локација, капацитет да се комплетно реновирање спроведе у дело у договореним роковима.

(ПР)