Налазите се у недоумици приликом уређења ентеријера? У даљем тексту можете прочитати идеје, корисне савете и извесне разлике између метражних и роло или зебра система завеса. Муњевитим напретком текстилне индустрије у понуди су многобројни материјали у свим бојама и дезенима.

Завесе и драперије представљају примарни декоративни елеменат на нашим прозорима и остварују дубоку импресију уласком у просторију. Поред важног естетског момента имају и функцију заштите од сунчеве светлости.

Завесе у стамбеном простору

Завесе и драперије у стану су незаобилазни текстилни детаљ Вашег дома. При избору завеса, њихову боју и дезен треба уклопити у преостали део ентеријера и бирати их према Вашем сензибилитету. Оне заправо представљују огледало Вашег декоративног стила.

Метражне завесе су водећи артикл приликом опремања стамбених просторија. Данас постоји велики избор завеса које се могу уклопити уз стилски или модеран намештај. Оне ће сигурно оплеменити сваки простор и Ви ћете се осећати лепше у Вашем ентеријеру.

Питање које интересује сваку особу која опрема свој кутак је како уклопити завесе уз стилски или уз модеран намештај. Стилски намештај се поново вратио на велика врата приликом уређења ентеријера. Наш савет је да увек треба бити пажљив и умерен. Увек се трудите да направите видљив контраст између боје завесе и драперије на Вашем прозору.

Завесе при опремању стилског ентеријера треба да буду од сведенијих дезена и по могућству једнобојних нијанси. Модеран стан због своје једноставности даје простору да искаже креативност приликом избора завеса у неким упадљивим шарама. Тада можете изабрати пругасте, оријенталне или модерне шаре свих боја како би употпунили Ваш простор.

Увек обратите пажњу на квалитет завеса

Приликом опремања стамбеног простора примарно треба обратити пажњу на квалитет материјала завеса. Познато је да се за метражне моделе увек препоручују памук или лан. Може се искористити и нека друга врста материјала која садржи памук у себи. Покушајте да избегнете 100% синтетичке завесе јер оне нису прави синоним за квалитет и елегантност.

Када бирате драперије, ту важи следеће правило. Што је драперија гушћа то значи да је материјал квалитетнији. Постоји велики избор различитих модела приступачних драперија као што су софт, блацкоут или сатен. Свака драперија је направљена од другачијих материјала али су сви набројани модели веома квалитетни.

Платна за роло завесе су увек пластифицирана и одлична су за једноставно одржавање. Могу се пронаћи у свим бојама и израдити по тачним мерама. Пребрисавањем роло завеса влажном крпом обезбедићете Вама и Вашем окружењу здравију средину.

Избор роло завеса при опремању пословних просторија

Данас се дизајнери пословних простора, канцеларија и угоститељских објеката опредељују за роло завесе. За њих постоји богат избор палета различитих модела. Некадашњи пластични механизам је замењен квалитетним алуминијумом што доприноси постојаности и бољој функционалности.

Водећи су избор за угоститељске објекте јер се због материјала на платну не задржавају непријатни мириси дувана или хране. Такође, представљају и примарну баријеру од сунчевих зрака уколико желите да замрачите просторију.

Идеалан су избор за просторије за рад са клијентелом али и канцеларије у сопствене сврхе. Пријатан амбијент омогућава Вам да неометано водите разговоре или састанке. У зависности каква Вам је атмосфера неопходна за рад, роло завесе можете подићи или спустити помоћу ланчића или даљинца.

Према мишљењима дизајнера најпопуларнија је бела боја платна. Бела боја је према психолошким истраживањима повезана са професионализмом и наводи на позитиван пословни исход. Роло завесе су УВ отпорне тако да њихова текстура неће избледети временом.

Зебра завесе за опремање пословних објеката

Зебра завесе представљају савремени и све чешћи начин опремања пословних ентеријера. Велике светске компаније користе системе зебра завеса јер су пре свега лаке и погодне за функционисање. Корисно је знати да су оне и антибактеријске што је веома битно за све раднике пословних објеката.

Зебра завесе су направљене од пругастих материјала који могу да се поруче у свим основним бојама. Пругице по жељи можете преклопити тако да зебра завесе пропусте или неутралишу сунчеву светлост. Увек можете изабрати да ли желите да ланчић за повлачење стоји на левој или десној страни механизма. На тај начин ћете себи олакшати свакодневно коришћење овог популарног система завеса.

Различити детаљи и комади модерног намештаја доприносе изгледу просторије али костур ентеријера пословног простора су заправо упадљиве завесе. Правим избором боје, дезена и модела зебра завеса искажите свој лични печат и стил Вашег пословног објекта.

(ПР)