Подигните једро и запловите пут... вашег дома, јер се тамо може простирати море, онакво каквим га чувате у сећању, којим свакодневно "запљускујете" ентеријер свог животног простора. С обзиром на то да сте управо ви капетан лађе, са морнарским елементима можете почети одмах, односно већ од улазних врата ваше сигурне луке. Уместо шпијунке поставите велики, округли бродски прозор који са унутрашње стране има пескирано стакло, а споља је пресвучено фолијом са ефектом огледала. Уместо звона, односно звекира, на улазна врата можете да поставите месингано сидро, које ће им дати посебан шмек.

Нека детаљи заплове вашим станом. Фотографије са летовања уоквирите светлим рамом од рустичног дрвета, а поред њих поређајте у небоплаво офарбану морску звезду, чамчић и фењер који иза свог стакла крије шкољку. Један зид у соби окречите у морскоплаву боју, а исто можете да урадите и са рамовима за прозоре и шалонима - када их ујутро отворите, осећаћете се као у Грчкој.

Са плаво-белом комбинацијом никада нећете погрешити, па је примените на украсним јастуцима у дневној соби, табуреима, вазама за цвеће а, уместо слике, на плути уоквирите сидро и додајте му морнарске чворове.

Зидови у овом случају могу бити сивкасти, налик боји мокрог песка, а намештај сведених форми. На један од зидова у стану "забаците" рибарску мрежу и појасеве за спасавање, на други, у белој боји, поставите само две полице и на њих лакиране, тиркизне и светлосиве керамичке украсе. У кухињу убаците рустични креденац светлоплаве боје, а у истој нијанси нека буду и оквири за радне елементе.

Веома ефектно делује и уколико у спаваћој соби, на гарнишну за завесе, хоризонтално, на неколико места чворовима закачите и "пустите" да висе ужад, испод којих се налазе кратке завесе у тегет боји, симулирајући пучину.

Нека и постељина буде са капетанским мотивима, а у стаклену ћасу код узглавља ставите неколико шкољкица од којих ће вам свака, пред сан, шапутати различите успомене.

Мирис мора нека се шири и кроз собу вашег малишана - изнад колевке поставите балдахин са тегет-белим пругама, на прозоре окачите завесе истог дезена, а остали намештај нека буде бео и у ретро стилу.