Уколико спадате у групу људи који након конзумирања поморанџе обично баце њену кору, немојте то више да радите. Кора поморанџе има бројна лековита својства, а можете да је примените и у свом домаћинству.

Уколико су се у вашем фрижидеру појавили неугодни мириси крајње је време да искористите кору поморанџе. Све што је потребно је да кору поморанџе посолите и ставите у фрижидер.

„Со ће апсорбовати мирис и влагу, а поморанџина кора оставиће свеж мирис цитруса“, кажу стручњаци.

Помоћу поморанџине коре можете очистити дрвене површине у свом дому. Кору поморанџе ставите у теглу па прелијте сирћетом. Смесу оставите да одстоји две недеље, а на крају ћете имати потпуно природно, нетоксично средство за чишћење.

Течност процедите, преспите у боцу са распршивачем и почните са чишћењем. Осим дрвених површина, помоћу овог средства можете очистити и мрље од каменца.

Поморанџину кору можете искористити и да освежите просторије у којима боравите или ормар са одећом, пише Клиx.

Потребно је да кору поморанџе замотате крпом или неким старим одевним предметом и оставите било где у ормар. Поморанџина кора садржи 90 до 95 одсто лимонена, хемикалије која је токсична за комарце, муве и остале бубе.

Једноставно, поморанџину кору ставите у близини врата и прозора и на једноставан и крајње јефтин начин отерајте бубе из свог дома. Како бисте спречили уједе комараца поморанџину кору можете утрпљати на тело или унапред припремити лосион тако што ћете осушити кору, самлети је и онда помешати са водом.