ОВАН (21. 3 - 20. 4)

ПОСАО Јануар јесте фантастичан месец за вас јер вам је нарасло самопоуздање па сте постали магнет за позитивне људе и догађаје које они креирају за вас. Почетком фебруара обузеће вас порив да направите мали отклон од свих ограничења и обавеза које сте у протеклом периоду себи натоварили на леђа. Постоје неке ствари с којима не желите да се суочите, али околности ће вас присилити на то. Половином фебруара спремите се на изненађења која ће вам отворити сасвим нов угао гледања на вашу пословност.

ЉУБАВ Обузима вас неописива потреба за променом. Ово је време када се на љубавној сцени отварају нови и веома позитивни трендови. Људи које ћете овог месеца сретати извор су стварне инспирације. Неко од њих може бити кључан играч преко кога срећете особу која на љубав гледа на сличан начин као ви. Иако цела ствар може деловати обећавајуће, не залећите се, јер ће се романса завршити пре него што је и почела.

ЗДРАВЉЕ Пазите се повреда.


БИК (21. 4 - 21. 5)

ПОСАО Осећате да вам се срећа полако осмехује. Ово је право време за испуњење, паралелно, пословног и приватног плана. У изгледу је новчани прилив и то, највероватније, из извора на који не рачунате. Од 4. фебруара мењате фокус интересовања, полако излазите из периода у коме сте били окренути себи и свом духовном стању. Право је време за практичну примену новостечених вештина. Уколико будете доносили важну одлуку, она мора да се односи на нешто што подразумева озбиљну животну промену.

ЉУБАВ Добро расположење може помутити туђа невоља, било да је у питању пролазна болест ближњих или некога ко вам је важан или на неки начин зависи од вас. Бићете прозвани да помогнете, а то ће подразумевати битну промену планова за које сте мислили да су сигурни. Средином фебруара можете донети суштински важну одлуку која се тиче вашег партнерског статуса, а некима овај период може донети и стресан растанак.

ЗДРАВЉЕ Чувајте колена.


БЛИЗАНЦИ (22. 5 - 21. 6)

ПОСАО Може се рећи да сте се опоравили од протеклих празничних авантура па је право време да прионете на посао. Биће вам потребно време да околину убедите да сте заинтересовани за обавезе. Своју сањивост и нерасположење маскирате лажном веселошћу, а то за последицу може произвести да у свакој ситуацији будете осумњичени или окривљени. Уз све ово, извесни су проблеми са законом, било да су у питању ситне казне или немогућност остваривања некаквог права за које сматрате да вам следује.

ЉУБАВ Да бисте безболно превазишли тешкоће у овом периоду неопходно је да употребите сву лукавост која вама, иначе, не недостаје. Све што отпочнете средином фебруара неће се завршити пре априла. Не би било лоше да у све своје планове који се тичу љубавних односа урачунате аспект који представља заблуде, лажи и преваре. Да ли ћете бити жртва или починилац, на вама је да одлучите.

ЗДРАВЉЕ Умерено с алкохолом.


РАК (21. 6 - 22. 7)

ПОСАО Намећете себи додатне обавезе. У складу с овим, крајем јануара известан је сусрет и познанство с особама које ће отворено представити своја очекивања од вас. Ради се о људима који су, својим положајем, у бољој позицији од вас па је сваки компромис везан за вашу сарадњу, немогућ. Не преостаје вам ништа друго него да дисциплиновано прихватите све што се тражи од вас и својски прионете на посао. У противном, могли бисте проћи кроз велики стрес, а некима у овом периоду прети чак и отказ.

ЉУБАВ Фебруар обећава емотивна узбуђења. Одличан је тренутак за реализацију креативних идеја о којима већ извесно време размишљате. Уколико је у ваше планове укључен партнер, не очекујте много јер вам предстоји мало разочарање. Вољена особа није у стању да испуни своја обећања. Ово је разлог због кога ћете се, до краја наредног периода, осетити помало издано, али ако будете стрпљиви из пролазног захлађења изаћи ћете као победник.

ЗДРАВЉЕ Склоност вирусним инфекцијама.


ЛАВ (23. 7 - 23. 8)

ПОСАО Када сте ви у питању, планетарни аспекти најављују промене на свим нивоима. У изгледу је преструктурирање на свим нивоима. На удару је реорганизација финансија, било да се ради о вашем радном окружењу или је ово ствар вашег новчаника, ефекат је исти. Уколико будете очекивали помоћ људи који вам се наводно диве, разочараћете се. Стратегију градите искључиво на личним капацитетима и нека вас не понесу туђи хвалоспеви, јер баш када вам буде најпотребније схватићете да сте били у заблуди.

ЉУБАВ Одлично време за љубав и романтику као и за авантуре с децом и вољеним особама. Отварају се нови хоризонти, могуће је путовање и то у друштву особа с којима делите иста интересовања. Ако тражите љубав, ово је период савршен за то и сва је прилика да на неком путу или краткотрајном одмору можете да упознате особу веома пријатног изгледа која долази издалека, могуће иностранства.

ЗДРАВЉЕ Пазите леђа.


ДЕВИЦА (23. 8 - 23. 9)

ПОСАО Крај јануара и почетак фебруара обележени су позитивним трендовима у вашем свакодневном животу, како на послу, тако и код куће. Споразум се лако постиже с партнерима и колегама, а солидарност и тимски рад напредују, а ви у целом систему заузимате место које одавно заслужујете. Цео период вам може деловати прилично напето, али то је због тога што сте свесни да је ово, на неки начин, ваших пет минута на које сте дуго чекали. Помоћи ћете себи ако се не будете фокусирали баш на сваки детаљ. Држите се приоритета.

ЉУБАВ Све очи су упрте у вас. Уколико сте у вези или имате породицу, на неки начин се осећате прозваним да направите важан корак који би битно променио распоред снага у вашем емотивном систему. Уколико нисте у вези, на вама је одлука хоћете ли преузети иницијативу и отпочети комуникацију са особом која вас баш и не привлачи страствено, али која је, по свим другим основама, добра прилика за квалитетан однос и озбиљну везу.

ЗДРАВЉЕ Стрес вам обара имунитет.


ВАГА (23. 9 - 22. 10)

ПОСАО Шта год да сте намерили, постићи ћете. Очекују вас сусрети с интересантним људима који имају сјајне идеје. Све до почетка фебруара, на неки начин, ваш потенцијал је у облацима и плановима. Све вам је јасно, разазнајете путању куда би било добро да наставите даље, али тек од фебруара наступа право време за реализацију ваших идеја које, мора се признати, ових дана могу бити и генијалне. Спремите се на акцију, јер праве резултате ћете видети тек када засучете рукаве и с речи пређете на дело.

ЉУБАВ Потенцијални партнери долазе издалека. Осим тога, пријатељство може бити једнако важно за интимне односе. Уколико не желите да вам се један другарски однос преточи у љубавни, повуците се на време. Или обрнуто, уколико гајите симпатије према особи за коју нисте сигурни да ли вас гледа као пријатеља, фебруар је право време када је повољно да преузмете иницијативу и унесете новитете у тај однос.

ЗДРАВЉЕ Склоност гојењу, регулишите исхрану.


ШКОРПИЈА (23. 10 - 21. 11)

ПОСАО Пуни сте себе, пређашња пословна стратегија даје резултате. Међутим, иако у овом периоду можете нагомилати значајну своту новца, опасност вреба од некаквог ризика, било да је у питању коцка или пословни потез у коме играте на карту срећу. Астро савет би био да се никако не упуштате у ризичне активности јер вам половином фебруара долази период у коме вас очекује непланиран трошак. Дакле, примирите се, наставите с марљивим радом, а финансијске трансакције било које врсте - одложите.

ЉУБАВ Трагате за додатним задовољствима јер се не осећате испуњено у односу у коме сте званично. Овакав аспект упозорава на опасност упуштања у тајну љубавну или платонску везу која је обавијена енергијом лажи и илузије. Сопствена незадовољства не лечите трагањем за авантуром јер ће вас све то додатно исцрпети. Као и у послу, тако и у љубави, период је благо неповољан, па је савет да се примирите и сачекате боља времена.

ЗДРАВЉЕ Могуће су алергије.


СТРЕЛАЦ (21. 11 - 22. 12)

ПОСАО Све вам је на дохват руке, али вам је у протеклом периоду све некако за мало измицало. Без обзира на то ви утеху налазите у задовољствима која немају везе с вашим пословним животом. Тренутна фаза и није толико лоша ако бисте у своје калкулације урачунали мањи губитак који вам може изазвати особа с којом сте сковали нереалан план. Дакле, не губите време с неозбиљним људима који су добри само за забаву и провод. Посветите се послу и не плашите се грешака. До краја фебруара ви ћете бити у озбиљном добитку.

ЉУБАВ Ако желите провод и авантуре, пожурите и иживите та искуства до краја јануара. Почетак фебруара ће бити у знаку рекапитулације учињеног. У оквиру тога могућа су мања разочарања, нарочито уколико сте очекивали нешто од особе која је у иностранству. У питању су ситне лажи или прећуткивања која је најбоље да заборавите и наставите романсу која у будућности може да прерасте у озбиљну љубавну везу с великим потенцијалом.

ЗДРАВЉЕ Костобоља.


ЈАРАЦ (22. 12 - 29. 1)

ПОСАО У најави је повољан период за пословне али и личне односе. С почетком фебруара стижу нове дугорочне обавезе, али вас оне неће превише оптеретити. Уколико будете у позицији да одлучујете о свом пословању нека ваша размишљања иду у смеру некаквог удруживања с људима који су капиталом на сличном нивоу као и ви. Већ од 20. фебруара ситуација може битно да се промени у негативном смислу, па је савет да пожурите и искористите тренутан позитиван тренд који вам звезде у наредним недељама најављују.

ЉУБАВ Имате и ви право на мали предах. Венера, планета љубави вам је у посети, а то значи да ће вам све што она представља бити блиско и примамљиво. Неки у овом периоду могу да се одлуче и за брак, а слободни треба да рачунају на помоћ универзума уколико су отворени за љубав. Блиска особа стиже из прошлости, многи ће ових дана обновити стару љубав, нарочито током треће недеље фебруара.

ЗДРАВЉЕ Премор и малаксалост.


ВОДОЛИЈА (20. 1 - 19. 2)

ПОСАО Ово је ваш месец. Одмах по уласку Сунца у ваш знак, 20. јануара, покреће се обиље позитивне енергије која некима од вас може живот да преокрене из корена. Овоме су изложене највише Водолије рођене у првој декади, али и особе којима је овај знак на асценденту. Без обзира на генерално позитиван тренд, потребно је обратити пажњу на пословне односе. Ако у промене не уђете милом, потреба да се нешто промени може покренути талас неконтролисане енергије која се акумулирала чекањем.

ЉУБАВ Желите да се ушушкате поред неког и да овај период препун турбуленција прегурате што безбедније. Међутим, чак иако се у потпуности припитомите велики су изгледи да ваш партнер иступи са захтевима којима се све мења. Уколико се то догоди, најбезболније бисте прошли кроз тај период ако бисте прихватили новонасталу ситуацију, чак и ако би то за вас лично значио љубавни губитак.

ЗДРАВЉЕ Несаница.


РИБЕ (20. 2 - 20. 3)

ПОСАО Сконцентрисани сте на професионални сегмент свог живота и то вам ових дана не иде лоше. Међутим, постоји једна мала опасност да на таласима велике самоуверености превидите неке очигледне чињенице које вам могу покварити целу финансијску конструкцију. Конкретније, уколико будете дозволили да се у ваше одлуке мешају људи из блиског окружења, велика је шанса да сви заједно западнете у проблеме. Ту се не ради о нечијој лошој намери, већ о превидима и грешкама које они праве из незнања.

ЉУБАВ Ви одлично осећате каква је ситуација с партнером, али то не умете да преточите у речи. Вољена особа вас не разуме, ваше ћутање делује превише мистериозно па делујете сумњиво. Почетком фебруара ово може изазвати љубавну свађу која је последица ничег другог до најобичијег неспоразума и међусобног неразумевања услед недовољно квалитетне комуникације или њеног потпуног недостатка.

ЗДРАВЉЕ Чувајте плућа.