Сунце у Ваги нема велику моћ, јер је овде у свом паду. То значи да је основно дејство ове планете у немогућности да се искаже у пуном светлу. Дакле, смисао живота као основ симболике Сунца у знаку Ваге није у стању да дође до изражаја, па особе рођене у овом периоду као једну од главних особина имају проблем са проналажењем смисла живота као и с потребом да живе кроз друге људе.

С друге стране, планета судбине, коначних одлука и врховног судије, Сатурн, егзалтиран је (најјаче дејство) управо у Ваги, па то овом знаку даје још једну упечатљиву особину, правдољубивост.

Ово су људи којима се често приписује особина површности и хладноће. Једини знак у зодијаку који не симболизује живо биће већ предмет, Вага, представљена теразијама, често игра улогу миротворца и судије. Вечити борац за правду, тешко се обуздава чак и онда када ситуација нема никакве додирне тачке са њеним личним интересима.

Велика заблуда везана за њих је управо мишљење да су уравнотежени. Истина је да их ужасава свака некултура и несклад на који наиђу. Ипак, они су борци за неку своју правду, коју често само они виде, па их то, током живота, уводи у конфликте и фрустрације. Колико ће ово бити наглашено и да ли ће неко живот провести у измишљању проблема или ће реално имати таленат за њихово детектовање и решавање, зависи од положаја Сатурна и Венере у личном хороскопу. Уколико имеђу ове две планете постоји склад, онда пред собом имамо особу великих моћи која својим ауторитетом и осећајем за правду може да решава и најкомпликованије ситуације без икаквог уплитања емоција. Уколико пак имеђу ове две планете имамо несклад, онда је та правдољубивост и даље присутна, али се веза са реалношћу губи, па овакви људи могу бити веома опасни за околину јер доносе одлуке уверени да су оне једине исправне.

Још једна важна особина Ваге је смисао за естетику и дизајн. Због Венере, природног владара овог знака, ови људи ће бити највеселији на прославама, посебно где има музике и плеса. Такође, све сфере живота које укључују креативност и смисао за лепо биће за њих природно окружење, па их тако у великом броју можемо срести у примењеној уметности, као и у модној индустрији.


Особе које у свом подзнаку имају Вагу биће колебљиве и неодлучне. Тешко се покрећу, па због тога често касне на одредиште. Веома су педантни и дотерани, финих манира, уравнотеженог гласа. На образима могу имати карактеристичне рупице као и аристократску белу пут. Наглашене усне под дејством Венере још једна су карактеристика која обележава овај знак.

Вага је колебљива и, због велике неодлучности, често напета и импулсивна, јер када стигну до критичне тачке, бес и фрустрација из њих неконтролисано излете. Ово је главни разлог због кога није тачно да су припадници овог астролошког знака смирени и одмерени. Напротив, они само тако изгледају јер су мајстори да себе представе као оличење културе и пристојности.

ТРИ ПОЛОЖАЈА

Постоје три могућа положаја Венере због којих разликујемо три типа Ваге без обзира на то да ли се ради о мушком или женском хороскопу. Венера у Девици описује Вагу којој је љубав интерес, Венери која се налази у Ваги љубав је радост и романтика, а Венери у Шкорпији љубав је само страст.