КАДА кажемо прељуба, прво помислимо на физичку превару али студија је показала да већина жена сматра да секс није једини вид неверства. У истраживању је учествовало 1.000 жена од којих 70 одсто мисли да је подједанко лоше ако њихов партнер има профил за онлајн упознавање. То значи да није потпуно задовољан емотивном везом, што представља увреду за партнерку, сматрају стручњаци. Готово 61 одсто дама се слаже да не морате с неким да будете физички интимни да би се то сматрало непримереним. Довољно је да ваша јача половина мисли на другу жену, шаље јој поруку док нисте у близини и размишља какав би му живот био са њом.

Нешто мање од 60 одсто жена сматра да су поруке сексуалне садржине упућене другој особи јасно упозорење да их партнер вара. Али то није само знак да он са неким жели секс, већ очекује и да му покаже да га сматра пожељним. Вечера с дамом која му се допада јасан је сигнал неверства или знак да жели да буде прељубник, сматра више од 40 одсто припадница нежнијег пола. Неће им се свидети ни уколико са пријатљима оде у стриптиз клуб, а ни њима не би пријало да она проведе вече окружена згодним мушкарцима.

За 22 процента жена гледање порно-филмова без њих је такође превара. Није безопасно за "везу" ни уколико бившу девојку прати на друштвеним мрежама а овакво онлајн пријатељство 20 одсто жена сматра преваром. Уколико стално проверава шта његова бивша девојка ради или је љубоморан када види њене фотографије са другим мушкарцима, то показује да није спреман да се у потпуности посвети тренутној партнерки.