Сигурно познајете парове који у свакој прилици, у оној која дозвољава опуштено одевање али и у оној која захтева елегантан изглед, делују веома усклађено, односно воде рачуна о томе да буду слично одевени. То се нарочито дешава после неколико месеци забављања, постепено, јер пар жели да и на тај начин покаже колико је складан. Није битно да ли се мушкарац прилагођава стилу жене, или је обрнут случај. Важно је да се упаривање одеће дешава постепено, без присиле, зато што то обоје желе. То не подразумева да носите исте комаде одеће или идентичан дезен, већ да не одскачете много једно од другог, односно да се боје на вама уклапају. Наравно, има парова који управо носе исте дуксерице или кошуље, како би целом свету дали до знања да су заједно и колико се воле.

Други разлог зашто виђамо модно комплементарне парове крије се у одговору на питање: ко обично иде у шопинг. Како је увек једна особа више заинтересована за то, и њен утицај на партнера или партнерку је евидентан. Углавном то чине жене, јер их мода више интересује, па купују ствари које се њима допадају и које се "слажу" уз њу. На мушакрцу је само да их обуче. Наравно, под условом да му се свиђају.

На срећу, ипак је више мушкараца којима овакав начин одевања изгледа смешно и апсурдно. То су они који имају јак карактер и сматрају да нема ничег лошег у томе да буду у џинсу и белој мајици, док је њихова партнерка "скоцкана" и на високим потпетицама. Јер, у крајњој линији, у вези је много важније ускладити карактере него одећу.