Обратите пажњу на ствари које изговарају! Код лажљиваца ћете често приметити ове фразе:

То је отприлике све

Реч „отприлике“ јасно даје до знања да вам особа није рекла све, него отприлике све. Лажљивци се често скривају иза ове фразе јер тако покушавају да камуфлирају зашто нису баш све рекли, а ако знате да препознате лаж, знаћете и паметније да се супротставите лажљивцу.

Нема доказа за то

Уместо да се фокусира на оно шта јесте или није истина, лажљивац воли да се сакрије иза ствари које нису доказиве. Тиме вам јасно даје до знања да му је истина мање важна, а да су му важније ствари које се могу доказати.

Зашто бих то урадио?

Свака жена која је ухватила мушкарца у лажи је бар једном чула ово зачуђено питање. Одговарање на питање постављањем новог питања је најчешћи знак да особа лаже.

Зашто ме оптужујеш?

Уместо да одговори на питање које му је постављено, лажљивац ће постављањем овог питања хтети да пребаци кривицу и да натера особу која је оптужује да се извини. Тако лажљивац помера фокус са себе и ставља га на другу особу.

Не сећам се да сам то урадио

Лажљиви људи често покушавају да овом изјавом умање осећај кривице и одговорност. Нажалост, да би се сећала да нешто није урадила, особа се мора сећати онога што јесте урадила, а ако се само брани изјавом да се не сећа, јасно је да лаже.

АУТОР: Индеx