ПОСТОЈИ изјава да љубав живи три године, а затим се трансформише у поштовање, партнерство, навику, удобност, пријатељство, итд. А секс? Када се задовољство и страст претварају у брачни дуг?


Фаза 1: експлозија емоција и хормона

"Секс, дроге и rock'n'roll" је мото прве фазе односа. Ви сте лудо заљубљени и срећни, па је секс сјајан, спонтан, разноврстан, редован и интензиван. Многи парови доживљавају непрекидну жељу у овом тренутку, стога су посебно отворени за експерименте и егзотику.


Фаза 2: међусобно познавање

Обично долази до краја друге године односа - и без обзира да ли живите заједно или не. Научници ово приписују чињеници да луда љубав умире након 17 месеци односа: страст бледи а ви "окрећете главу" на другу страну. Сексу већ приступате свесније: односи нису више тако страствени и спонтани. Мање гледате на мушкарца као на сексуалног партнера, а више на животног партнера. И то је дивно: сада се осећате дубље, имате јаку духовну везу, заједничке интересе и жеље. Секс у овој фази није тако чест, али је као дах свежег ваздуха: оживљава однос.


Фаза 3: искре нестају

У ову фазу већина парова улази тек на крају треће године (баш као и са љубављу). А ово је апсолутно нормално. Не заборавите колико је важно одржавати сексуалну активност и интерес партнера. Сетите се свих трикова Кери Бредшо, ако је потребно. Сви парови имају затишје у интимном животу. Али након мира сигурно је потребна олуја: зато се немојте плашити експериментисања, тако да се ватра запали новом силом.


Аутор: Женски магазин