Он је стално вара, али никад се не одлучује да је остави. Жена таквог мушкарца осећа огромну бол и озлојађеност. Не може да се бори, јер нема снаге.

Међутим у њој постоји један осећај који тај преварант није уништио, а тај осећај се зове - нада.

Та иста нада јој каже: Веротавтно те много воли и зато не одлази заувек. Ти си важнија од ње и оне пре ње...

Муж вас вара, али ви остајете заједно

Жена таквог мушкарца или се потпуно преда понору и мужевљевој издаји, или се труди да буде боља од те друге жене... Она иде против својих вредности, веровања, природе и осећања, а све у нади да ће га поново "вратити" себи и породици....

Постоје три разлога зашто супруга трпи мужа преваранта:

1. Кад је била мала, неко јој је рекао да је љубав патња. Да се за љубав вечно мораш борити. Она је одрасла, али та прича је остала урезана у њеној меморији. Зато она сваки дан пати, јер сматра да тако мора да буде... Али не мора.

2. Ниско самопоштовање и сопствено неразумевање својих вредности. Неспособност да одлучите шта је за вас добро и како да се понашате. Очекујете од партнера да вас учини срећном.

3. Никад себи није признала да је муж вара. Стално живи у илузијама, осећа бол али не дозвољава да та бол исплива на површину.


PROČITAJTE JOŠ: Neverstvo najčešće u 39. godini

PROČITAJTE JOŠ: Ljubav je uvek na ispitu

А зашто мушкарац не напушта жену иако је годинама вара, или чак ако има сталну љубавницу?

1. Њему је то згодна ситуација: са супругом има уредан живот, хармонију, док са љубавницом има осећај авантуре и полета. Он добија све што жели.

2. Његов болесни понос: ласка му да га жели неколико жена истовремено. То за њега значи да је он вредан те љубави и да је итекако заслужује.

3. Није му финансијски исплативо да се разведе: то би значило да мора да подели имовину. А онда би морао опет да се жени том љубавницом, па опет да буде на истом...

Извор: стилл