Годишњи хороскоп 2019.

Астролог Марина Јунгић Милошевић

Ован

Посао

Ваш владалац Марс, планета акције, ове године ће доста утицати на ток ваше каријере. У периодима од 1. јануара до 14. фебруара и од 19. новембра ове до 3. јануара идуће године, биће наглашени ваш ентузијазам и предузимљивост, нарочито ако носите униформу на раду. Ослабљена позиција "црвене планете" у раздобљима од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра, неповољно утиче на договоре о новим пројектима. Ретроградни ход Јупитера, планете просперитета, од 10. априла до 11. септембра, упозорава да будете опрезнији aко сарађујете са странцима. У време ретроградног хода Меркура, од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра, припазите на кључеве, картице, телефоне и одложите потписивање уговора. Повратак Урана у кућу новца, 6. марта, у којој ће се задржати наредних седам година, доноси вам нове изворе прихода. У време Плутоновог привидног хода уназад, од 24. априла до 3. октобра, избегавајте ризичне финансијске трансакције. Од 21. јуна до 27. новембра пазите да вас неко не превари.

Љубав

Венера, планета која влада кућом партнерских односа и брака, током ове године прелази путањом од Овна до Шкорпије, што ће се рефлектовати на ваш емотивни живот. Њена ојачана позиција у раздобљима: од 26. марта до 20. априла, од 15. маја до 9. јуна, од 3. до 28. јула и од 14. септембра до 8. октобра, наговештава улазак у романтичну везу или заљубљивање у особу коју ћете упознати на краћем путу или преко друштвене мреже. У периодима ослабљеног положаја планете љубави, од 3. фебруара до 1. марта, од 20. априла до 15. маја, од 21. августа до 14. септембра, од 8. октобра до 1. новембра и од 26. новембра до 20. децембра, избегавајте расправе са дугогодишњим или брачним партнером. Ретроградни ход Нептуна, симбола обмана, заноса и тајних веза, од 21. јуна до 27. новембра, опомиње да поведете рачуна да нешто што чувате за себе не избије на светлост дана и изазове скандал. У време помрачења Сунца, око 6. јануара, око 2. јула и око 24. децембра, клоните се расправа са партнером или члановима породице, посебно са децом, уколико сте родитељ.

Здравље

До средине фебруара, подложнији сте повредама и обољењима праћеним високом температуром. Од 30. априла до 17. септембра могуће су тегобе са коштано-зглобним системом, као и проблеми са зубима. У периоду од 21. јуна до 27. новембра, чувајте се инфекција.

Бик

Посао

Планета комуникација и бизниса, Меркур, владалац астролошког поља посла и новца, ове године иде три пута ретроградним ходом: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. У тим периодима поведите више рачуна о картицама, телефонима, кључевима и осталим вредним ситницама, а потписивање важних уговора одложите за раздобље када је Меркур ојачан: од 24. јануара до 10. фебруара, од 21. маја до 4. јуна, од 29. августа до 14. септембра и од 20. новембра до 9. децембра. Повратак Урана у ваш знак, 6. марта, може да вам донесе пословно партнерство са особом која сарађује са странцима. У време помрачења Сунца, око 6. јануара, око 2. јула и око 26. децембра, можете да се договорите око нових пословних ангажмана, ако се бавите креативним занимањем. Уласком Јупитера, владаоца поља новца и контаката са странцима у знак Јарца, после 12 година, 2. децембра, почиње раздобље појачане пословне активности. Финансијска ситуација креће набоље од 14. септембра до 8. октобра. У време помрачења Месеца, око 21. јануара, избегавајте расправе и конфликте са женама.

Љубав

Транзит владаоца вашег знака, Венере, преко знакова у којима је њен утицај ојачан, Рибама, Бику и Ваги, чиниће ваш емотивни живот много узбудљивијим у следећим периодима: од 26. марта до 20. априла, од 15. маја до 9. јуна и од 14. септембра до 8. октобра. У време помрачења Месеца, око 16. јула, на путовању у иностранство упознаћете некога ко ће оставити јак утисак на вас. Уколико сте заузети, клоните се расправа са вољеном особом у раздобљима ојачане позиције Марса, владаоца поља партнерских односа: од 1. јануара до 14. фебруара и од 19. новембра до 3. јануара идуће године. Будући да пољем љубави управља Меркур, избегавајте конфликте са партнером у интервалима када та планета иде ретроградним ходом: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. Познанство са особом чији ће вам сензибилитет одговарати, можете да очекујете у циклусима ослабљеног положаја Марса, симбола еротике: од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра.

Здравље

Током ове године требало би чешће да контролишете крвни притисак. Проблеми са зубима и венама могући су до средине фебруара и од 19. новембра до краја године. После 14. септембра смањите унос шећера или потпуно избаците слаткише из исхране.

Близанци

Посао

Очекује вас појачана пословна активност до 14. фебруара, као и од 19. новембра до краја године. Прелазак вашег владаоца Меркура, симбола комуникација, преко Водолије, од 24. јануара до 10. фебруара, доноси вам могућност обнове или проширење сарадње са странцима. Ако планирате покретање приватног бизниса, искористите Меркуров транзит преко Девице, од 29. августа до 14. септембра. Циклус од 20. новембра до 9. децембра одговара представницима вашег знака који размишљају о улагању у неки нов пословни пројекат. Уколико сте због посла присутни у јавности обратите више пажње на своје изјаве, у раздобљима када ова планета буде у ретроградном ходу: од 5. до 28. марта, од 6. до 21. маја, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. Месец управља пољем посла и новца, због чега у време његовог помрачења, око 21. јануара и око 16. јула, треба да избегавате непотребне трошкове, ризичне финансијске трансакције и подизање кредита. Од 21. јуна до 27. новембра немојте никоме да позајмљујете новац јер га вероватно више никада нећете видети.

Љубав

Вашим астролошким пољима љубави и брака управљају Венера, Јупитер и Нептун, чије ће позиције током године утицати и на ваш емотивни живот и однос са партнером. Прелазак Венере преко Стрелца у коме се већ налази Јупитер, од 7. јануара до 3. фебруара, наговештава могућност уласка у везу са особом која ће вам прећутати да је заузета. Слободни представници вашег знака, у периоду од 14. септембра до 8. октобра, могу да упознају некога с ким ће пожелети да остваре нешто више од флерта. У периоду од 1. до 26. марта, преко друштвене мреже можете да упознате атрактивну особу. У циклусу ојачане позиције Венере, од 26. марта до 20. априла, која ће образовати и конјункцију са Нептуном, симболом љубавног заноса, али и обмана, у ваш живот може да уђе особа која ће вам се представити у другачијем светлу од онога каква је заиста. Обратите пажњу на однос са дугогодишњим или брачним партнером у периодима ретроградног хода владалаца поља брака, Јупитера и Нептуна, планета експанзије и превара, од 10. априла до 11. августа и од 21. јуна до 27. новембра.

Здравље

У периоду од 19. новембра до 3. јануара идуће године чувајте се повреда, а могуће су и тегобе са репродуктивним органима. После 6. марта могући су проблеми због болова у леђима, а после 2. децембра обратите више пажње на коштано-зглобни ситем и зубе.

Рак

Посао

До средине фебруара вас очекује много посла, будући да тада Марс, симбол акције, прелази преко Овна који захвата астролошку кућу каријере. Помрачења Сунца, владаоца куће посла и новца, око 6. јануара, око 2. јула и око 26. децембра, упозорава да избегавате непотребне трошкове, подизање кредита, као и ризичне финансијске транскације. Прелазак Јупитера, планете просперитета и контаката са странцима, преко куће посла и новца, до 2. децембра може да вам донесе нове аранжмане и пројекте. Ипак, ова планета ће у већем делу године образовати квадрат са Нептуном, симболом заблуда и превара, због чега би требало да будете опрезнији и да пажљивије приступате новим пословима, као и договорима о реализацији пословних планова. Ово се нарочито односи на периоде ретроградног хода Јупитера, од 10. априла до 11. августа, као и на Нептунов привидни ход уназад, од 21. јуна до 27. новембра. Избегавајте потписивање уговора и чувајте вредне ситнице у следећим раздобљима: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра.

Љубав

У време помрачења вашег владаоца Месеца, око 21. јануара и око 16. јула, бићете склони честим променама расположења, што може да се одрази на однос са партнером. У време ретроградног хода Меркура, планете логике, бићете склони погрешним закључцима, због чега морате добро да размислите пре доношења било какве одлуке. Будите опрезнији у следећим раздобљима: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. Астролошком кућом партнерских односа и брака управљају Сатурн и Уран, планете прошлости и будућности. У време ретроградног хода Сатурна, од 30. априла до 17. септембра, очекује вас сусрет са старом симпатијом. После 6. марта могућ је раскид или раздвајање од партнера због више силе. Прелазак Марса, симбола сексуалности, преко куће љубави, од 19. новембра до краја године, наговештава страствени сусрет са особом која носи униформу на раду. Почетком децембра, уласком Јупитера, симбола среће, у знак Јарца, после 12 година, у вашем животу може да се појави неко са ким ћете пожелети да уђете у озбиљну везу, чак и брак.

Здравље

Ваш нервни систем биће осетљивији у марту, другој половини јула и првој половини новембра. Требало би чешће да контролишете крвну слику, али и да промените начин исхране, да избегавате масну, љуту и зачињену храну, јер су могући проблеми са јетром и жучи.

Лав

Посао

Вашим астролошким пољима посла и каријере управљају Меркур и Венера, планете комуникација и новца, које ће доста утицати на ваше договоре са потенцијалним пословним партнерима, као и на реализацију планова. Уколико сте присутни у јавности због посла, у периодима Меркуровог привидног хода уназад требало би да поведете више рачуна о својим изјавама: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. Такође, у тим периодима морали бисте да поведете више рачуна о документима, као и о вредним предметима попут кључева, кредитних картица, мобилних телефона. Због неповољног утицаја Нептуна, у марту пазите да не испаднете жртва преваре или нечије интриге усмерене против вас. Ослабљена позиција Венере ће се рефлектовати на вашу финансијску ситуацију, и то у следећим интервалима: од 3. фебруара до 1. марта, од 20. априла до 15. маја, од 21. августа до 14. септембра, од 8. октобра до 1. новембра и од 26. новембра до 20. децембра. Уколико планирате покретање приватног бизниса, пробајте да избегнете период Плутоновог привидног хода уназад, од 24. априла до 3. октобра.

Љубав

У вашем астролошком пољу љубави до 2. децембра борави Јупитер, планета путовања и контаката са странцима, због чега ћете у периоду од 7. јануара до 3. фебруара, када и Венера буде транзитирала преко тог знака, бити на мети удварача, посебно ако сте дама. После 6. марта, Уран, владалац поља партнерских односа и брака, враћа се у знак Бика, доносећи вам промене на емотивном плану. Требало би чешће да разговарате са партнером о ономе што се односи на ваш заједнички живот или брак, нарочито у периодима: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. После 19. новембра Марс, планета сексуалности, образује хармоничан аспект са Нептуном, симболом љубавног заноса, што наговештава могућност страственог сусрета са особом коју ћете да упознате на неком предавању, путовању или семинару у иностранству. Око 6. јануара, 21. јануара, 2. јула, 16. јула и 26. децембра, у време помрачења Месеца и вашег владаоца Сунца, природне појаве у којој учествује и Месец, требало би да избегавате конфликте и расправе са вољеном особом.

Здравље

У периоду од 30. априла до 17. септембра могуће су тегобе са коштано-зглобним системом и зубима. После 6. марта могући су проблеми са леђима, када би требало да обратите више пажње на држање, али и да радите одговарајуће вежбе. Крајем јуна и почетком јула поведите више рачуна о исхрани.

Девица

Посао

Владалац ваше астролошке куће посла, Венера, планета новца, ове године ће транзитирати путањом од Стрелца до Јарца, кроз готово све зодијачке знакове, будући да неће ићи ретроградним ходом. Ипак, у периодима када њена позиција буде ослабљена, било би боље да избегавате конфликте са сарадницима, како не бисте нарушили однос с њима: од 3. фебруара до 1. марта, од 20. априла до 15. маја, од 21. августа до 14. септембра, од 8. октобра до 1. новембра и од 26. новембра до 20. децембра. Астролошком кућом ваше каријере управља планета бизниса и комуникација, Меркур, владалац вашег знака, због чега је његова позиција изузетно важна за ваш пословни живот. У интервалима његовог ретроградног хода требало би да се клоните расправа са надређенима: од 5. до 28. марта, од 18. јула до 1. августа и од 31. октобра до 20. новембра. Водите рачуна о документацији и пазите да вас неко не превари у периоду од 21. маја до 4. јуна, када Меркур прелази преко Близанаца, знака који захвата поље каријере. Тада ће се образовати констелација "крст": Меркур у напетим аспектима са Јупитером, Нептуном и вашим Сунцем.

Љубав

Вашим астролошком кућама љубави, осим Венере, управљају и Сатурн, Уран, Јупитер и Нептун, због чега ваш емотивни живот зна да буде прилично компликован. Довољно је да ове планете образују напете аспекте са љубавним планетама, Венером или Марсом, па да се то одрази на ваш однос са партнером. Слободне Девице, после 6. марта, када се Уран враћа у Бика у коме ће остати наредних седам година, на неком путовању, предавању или семинару, очекује сусрет са харизматичном особом која често путује због посла. У време конјункције Венере и Сатурна, у фебруару и децембру, можете да сретнете стару симпатију или да упознате некога од кога вас дели већа разлика у годинама. Јупитер, симбол експанзије, 2. децембра, после 12 година, улази у кућу љубави, доносећи вам познанство са заузетом или особом која иза себе већ има један или више бракова. Ваше сумње у партнерову оданост могу се показати као оправдане у периодима напетих аспеката Венере са Нептуном: од 7. јануара до 3. фебруара, од 9. јуна до 3. јула, од 21. августа до 14. септембра и од 1. до 26. новембра.

Здравље

До средине фебруара требало би да обратите пажњу на крвни притисак, а могући су и проблеми са зубима. У време помрачења Сунца, око 6. јануара и око 21. децембра, мучиће вас реуматске тегобе, а око 2. јула проблеми са органима за варење.

Вага

Посао

Вашим астролошким пољем каријере управља Месец, симбол емоција, због чега осећања често утичу на ваше пословне одлуке, што ове године може бити случај у време помрачења Сунца и Месеца: око 6. јануара, око 21. јануара, око 2. јула, око 16. јула и око 26. децембра. Пољем новца управљају Плутон и Марс, планете акције и богатства, чије ће позиције утицати на вашу финансијску ситуацију и начин на који инвестирате средства у пословне подухвате. У циклусима ојачаног положаја Марса, до средине фебруара и од 19. новембра до краја године, Шкорпије које носе униформу на раду очекују успех и увећање прихода. Од 24. априла до 2. октобра, Плутонов привидни ход уназад опомиње да будете опрезни са улагањима у нове послове. Пољем рутинских обавеза, које захвата знак Риба, владају Нептун и Јупитер. У време ретроградног хода Нептуна, од 21. јуна до 27. новембра, поведите више рачуна о томе шта и коме причате. Уласком Јупитера у знак Јарца, почетком децембра, после 12 година, отварају вам се сјајне могућности за решавање стамбеног питања, као и послове у вези са купопродајом некретнина.

Љубав

На ваш љубавни живот највише утиче Марс, симбол сексуалности, владалац поља партнерских односа, као и планете преокрета и традиције, Уран и Сатурн, симболи прошлости и будућности, које владају пољем љубави. Због тога ваш емотивни живот често пролази кроз разне турбуленције, мада ви жудите за особом поред које ћете моћи да се осећате сигурно и вољено. Шансе да упознате некога ко ће у вама изазвати такве емоције веће су у раздобљима ослабљеног положаја Марса: од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра. И позиција вашег владаоца Венере, која управља и пољем страсти, рефлектује се на ваш љубавни живот. Слободни представници знака могу да упознају некога с ким ће пожелети нешто више од обичне везе, и то у периодима ојачане позиције ове планете: од 26. марта до 20. априла, од 15. маја до 9. јуна, од 3. до 28. јула и од 14. септембра до 8. октобра. После 6. марта могућ је раскид или раздвајање од партнера, због више силе. У време ретроградног хода Сатурна, од 30. априла до 17. септембра, очекује вас сусрет са старом симпатијом.

Здравље

Обратите пажњу на коштано-зглобни систем и зубе, нарочито после 2. децембра када ће се Сатурну и Плутону у Јарцу придружити Јупитер. Чувајте се бактеријских инфекција и промените режим исхране, тако што ћете избегавати или потпуно избацити слаткише.

Шкорпија

Посао

Нехармоничан аспект између вашег владаоца Марса и Сатурна, планете стагнације која управља вашом астролошком кућом каријере, у јануару и првој половини фебруара, успорава активности на пословном плану, нарочито уколико сарађујете са партнерима из земаља немачког језичког подручја. Јупитер, владалац куће посла, образује напете аспекте са ретроградним Нептуном, од 21. јуна до 27. новембра, када би требало да будете опрезнији, како вас неко не би преварио или обмануо. Избегавајте предузимање дугорочних пословних подухвата у периодима ослабљене позиције Марса: од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра. После 19. новембра успех очекује представнике вашег знака који носе униформу на раду, док ће активност на пословном плану бити појачана до 10. априла и после 11. августа. Поведите рачуна о уговорима у раздобљима ретроградног Меркура који управља вашим астролошким пољем финансија и ризика: од 5. до 28. марта, од 4. до 27. јуна и од 31. октобра до 20. новембра.

Љубав

Владалац куће партнерских односа, Венера, током ове године доноси вам интересантна познанства на путовањима, а слободним Шкорпијама и могућност заљубљивања, чак и уласка у брак у периодима: од 7. јануара до 3. фебруара, од 26. марта до 20. априла, од 15. маја до 9. јуна, од 3. до 28. јула и од 14. септембра до 8. октобра. Аспект између Марса у вашем знаку и Нептуна у кући љубави, у децембру, доноси страствени сусрет са уметником или спортистом. Повратак Урана у знак Бика, 6. марта, најављује раздвајања од партнера због више силе. Уласком Јупитера, симбола среће, у знак Јарца, 2. децембра, после 12 година, означиће почетак периода у којем ваш љубавни живот креће узлазном путањом. Будући да Венера управља и 12. астролошком кућом коју захвата Вага, њен транзит преко тог знака може да вам донесе улазак у тајну или паралелну везу са особом којој ћете тешко одолети. Напет аспект између Венере и Урана, од 1. до 26. марта, од 28. јула до 21. августа и од 8. октобра до 1. новембра, најављују могућност раскида.

Здравље

До средине фебруара могуће су реуматске тегобе, као и проблеми са зубима. У другој половини године требало би чешће да контролишите крвни притисак. Смањите унос шећера или потпуно избаците слаткише из исхране. У марту избегавајте стресне ситуације.

Стрелац

Посао

Вашим астролошким пољем новца управљају Сатурн и Уран, симболи амбиције и нових технологија, које ће имати доста утицаја на вашу финансијску ситуацију током ове године. У време Сатурновог привидног хода уназад, од 30. априла до 17. септембра, могућа је обнова сарадње са некадашњим партнерима. После 6. марта, Уран се враћа у знак Бика, доносећи вам промену радног места или посла. У периоду ретроградног Урана, од 11. августа до 11. јануара, могућ је повратак на позицију на којој сте некада радили. Вашим пољем каријере управља Меркур, симбол бизниса и комуникације, због чега би требало да избегавате склапање важних договора, као и потписивање уговора у интервалима његовог ретроградног хода: од 5. до 28. марта, од 4. до 27. јуна и од 31. октобра до 20. новембра. Квадрат између владалаца вашег знака, Јупитера и Нептуна, упозорава да почетком године поведете рачуна о томе да вас неко не превари. Зато обратите пажњу на документа која потписујете, али такође чувајте "папирологију" и избегавајте склапање ризичних послова.

Љубав

Владаоци ваших астролошких поља љубави, партнерских односа и страсти, Меркур, Марс и Месец, симболи комуникације, еротике и осећања, доста ће утицати на ваш емотивни живот током целе године. То ће, пре свега, доћи до изражаја у периодима у којима је моћ Меркура наглашена: од 24. јануара 10. фебруара, од 17. априла до 6. маја, од 21. маја до 4. јуна, од 29. августа до 14. септембра и од 20. новембра до 9. децембра. Избегавајте расправе са партнером, као и раскид везе у време помрачења Месеца као и Сунца (јер Месец учествује у овој појави): око 6. јануара, око 21. јануара, око 2. јула, око 16. јула и око 26. децембра. Ни циклуси наглашених аспеката Марса, симбола сукоба и агресивности, не иду вам у прилог када је партнерски однос у питању, јер могу да доведу до расправа са вољеном особом: од 1. јануара до 14. фебруара и од 19. новембра до 3. јануара идуће године. У време Нептуновог привидног хода уназад, од 21. јуна до 27. новембра, клоните се конфликата са члановима породице, нарочито са децом тинејџерског узраста, уколико сте родитељ.

Здравље

Ваш владалац Јупитер, планета експанзије, до 10. априла и од 11. августа до 2. децембра, прелази преко вашег знака, опомињући вас да обратите пажњу на крвни притисак и да промените начин исхране. Више шетајте и избегавајте љуту и зачињену храну.

Јарац

Посао

Астролошком кућом каријере управља Венера, симбол новца, због чега би требало да избегавате непотребне трошкове у следећим интервалима: од 3. фебруара до 1. марта, од 20. априла до 15. маја, од 8. октобра до 1. новембра и од 26. новембра до 20. децембра. За свакодневне обавезе "задужен" је Меркур, због чега у периодима његовог ретроградног хода морате да пазите на документа, уговоре и вредне ситнице: од 5. до 28. марта, од 4. до 27. јуна и од 31, октобра до 20. новембра. Осмом кућом финансија влада Сунце, па у време његовог помрачења као и Месечеве еклипсе, не би требало да предузимате ризичне финансијске трансакције и подизање кредита: око 6. јануара, око 21. јануара, око 2. јула, око 16. јула и око 26. децембра. На ваш пословни живот доста утичу и ваши владаоци, Сатурн и Уран, као владаоци друге куће посла и новца, због чега њихов привидни ход уназад може неповољно да се рефлектује на ваше послове: од 30. априла до 17. септембра и од 11. августа до 11. јануара идуће године.

Љубав

На ваш емотивни живот утичу Уран, Сатурн, Венера и Месец, због чега транзит ових планета (Месец је астролошки симбол емоција) током године може да вам донесе велике промене у љубави. Повратак Урана, симбола неочекиваних околности, у вашу астролошку кућу љубави, после 6. марта, најављује могућност познанства са интересантном особом преко друштвене мреже или интернета. Ретроградни ход Сатурна, планете прошлости и верности, од 30. априла до 17. септембра, наговештава сусрет са особом која вам је некада много значила. Љубавни занос доноси вам и прелазак Венере преко куће љубави која "пада" у знак Бика, од 15. маја до 9. јуна, када можете да упознате уметника или особу чије занимање има везе са спортом. У време помрачења Месеца, око 21. јануара и око 16. јула, веће су шансе да се заљубите у банкара или особу која је присутна у јавности због посла. Ретроградни ход Меркура од 18. јула до 11. августа, опомиње да се клоните расправа са партнером.

Здравље

Транзит Јупитера, планете експанзије, преко куће здравља, до 2. децембра, утиче на интензивирање хроничних тегоба. Покушајте да избегнете стресне ситуације у марту, јуну и новембру. У време тоталног помрачења Сунца, око 2. јула, одложите одлазак на евентуалну операцију.

Водолија

Посао

Владаоци ваше астролошке куће каријере су Плутон и Марс, планете акције, моћи и великог богатства, због чега представници вашег знака, углавном, постављају себи високе циљеве. Ослабљена позиција Марса одговара уметницима, и то у следећим раздобљима: од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра. Ретроградни ход Плутона, од 24. априла до 3. октобра, упозорава да у том периоду избегавате непотребне трошкове. Кућом новца управљају Нептун и Јупитер, који ће почетком године образовати међусобно напет аспект, због чега би било боље да се клоните ризичних финансијских трансакција и да припазите да не испаднете жртва нечије преваре. У периодима када ове планете иду привидним ходом уназад, од 10. априла до 11. августа и од 21. јуна до 27. новембра, чувајте се конкуренције. Од 5. до 28. марта, обратите пажњу на уговоре које планирате да потписујете.

Љубав

Куће које симболизују ваш емотивни живот, падају у променљиве знаке Риба, Близанаца и Девице, док о партнерским односима "брине" Сунце. Зато Венера близу Нептуна у Рибама, планете љубавног заноса, од 26. марта до 20. априла, може да вам донесе заљубљивање у некога чијем ћете шарму тешко успети да одолите, нарочито ако сте мушкарац. Уколико сте дама, можете да упознате интересантну особу преко неке друштвене мреже, и то у следећим периодима: од 5. до 10. фебруара, од 21. маја до 4. јуна, од 4. до 27. јуна и од 29. августа до 14. септембра. У време помрачења Сунца, око 6. јануара, око 2. јула и око 26. децембра, веће су шансе за улазак у тајну или паралелну везу са неким ко у тренутку упознавања неће бити потпуно искрен према вама. У време преласка Меркура преко Лава, од 11. до 29. августа, партнеру ће бити потребно више разумевања и пажње, нарочито уколико се ради о неком ваздушном знаку. У првој половини септембра очекује вас страствени сусрет са млађом, атрактивном особом коју највероватније већ познајате преко пословних контаката.

Здравље

Планете "задужене"за ваше здравствено стање су Месец, Меркур, Сатурн и Уран, због чега би у марту, јуну и новембру требало да избегавате стресне ситуације. Могуће су и реуматске тегобе, нарочито са коленима и доњим делом леђа, као и проблеми са зубима.

Рибе

Посао

Планете које управљају вашим астролошким пољима новца, свакодневних обавеза и каријере су Марс, Плутон, Сунце и Венера, због чега њихов транзит преко Зодијака током ове године може на различите начине да се рефлектује на ваш посао. У време ојачане позиције Марса, од 1. јануара до 14. фебруара и од 3. октобра до 20. новембра, нећете моћи да подигнете главу од посла, нарочито уколико носите униформу на раду, бавите се неким креативним занимањем или спортом. У време ретроградног хода Плутона, симбола моћи и богатства, од 24. априла до 3. октобра, можете да обновите сарадњу са странцима. Помрачења Сунца упозоравају да око 6. јануара, око 2. јула и око 26. децембра, избегавате непотребне трошкове, ризичне финансијске трансакције и подизање кредита. Боља финансијска ситуација очекује вас у периодима када је позиција Венере, планете новца, ојачана њеном позицијом у Рибама, Бику и Ваги: од 26. марта до 20. априла, од 15. маја до 9. јуна, од 3. до 28. јула и 14. септембра до 8. октобра.

Љубав

За ваш љубавни живот "задужени" су Месец и Меркур, симболи емоција, променљивог расположења и комуникација, због чега су ваше везе често компликоване, "немогуће" или подсећају на заплете у теленовелама. У време помрачења Месеца, око 21. јануара и око 16. јула, можете да упознате некога преко пословних контаката, али и на концерту, позоришној представи или прослави. Циклуси ретроградног Меркура представљају упозорење да избегавате конфликте и расправе са вољеном особом: од 5. до 28. марта, од 4. до 27. јуна и од 3. октобра до 20. новембра. Вашим другим астролошким пољем новца, али и љубави, управљају Марс и Плутон, због чега вам ови периоди могу донети занимљиве сусрете: од 14. фебруара до 31. марта, од 16. маја до 1. јула и од 4. октобра до 19. новембра. Транзит Плутона, симбола фаталне привлачности, до 24. априла и после 3. октобра, преко вашег 11. поља, доноси вам удварање особе која већ дуже време мисли на вас и од које вас дели већа разлика у годинама, ако сте дама. Мушкарци се могу наћи на мети интересовања неке уметнице или даме која често путује, због посла.

Здравље

У време помрачења Сунца, око 6. јануара, око 2. јула и око 26. децембра, могуће су тегобе са лумбалним делом кичме. Такође, требало би да обратите више пажње на исхрану и да избаците слаткише или макар смањите унос шећера. Покушајте да пронађете неки вид рекреације.

Прикажи 10 вести Прикажи све вести

Да ли мислите да цртани филмови могу да буду узрок трагичних несрећа у којима деца, угледајући се на измишљене јунаке, доводе себе у опасне ситуације?

Курсна листа

17.11.2019
117.13 117.84 -0.03
107.39 108.04 -0.19
136.80 137.63 +0.12
106.26 106.90 -0.26

Комплетна курсна листа