Naručivanje

Vaša korpa je prazna

GROF MONTE KRISTO, I tom od III

Aleksandar Dima

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format:125 x 207 mm

Broj strana: 480

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788674461778

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pored romana "Tri musketara", ovo je najpopularnije delo Aleksandra Dime. To je ubedljiva priča o izdaji, ljubavi i osveti. Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatočen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Darija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Kristo. Kada opat umre, Dantes se zavlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more, on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenika se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.

Cena 100,00 din.

Količina

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Aleksandar Dima (1802-1870) proslavio se svojim istorijskim kojima nema ravnih u bogatoj francuskoj književnosti, a u evropskoj stoji rame uz rame sa Valterom Skotom. Među nekih tri stotine dela , uglavnom pozorišnih komada i romana, najveći uspeh kod čitalačke publike doživeli su "Tri musketara" i "Grof Monte Kristo". Grof Monte Kristo je uzbudljiva priča o izdaji , ljubavi i osveti.

Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatečen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Farija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Karlo. Kada opet umre, Dantes se uvlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenica se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.

Aleksandar Dima bio je jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svoga vremena.

Slični proizvodi

Deca "Oluje"

Deca "Oluje"

Milomir Kragović

Cena 200,00 din.

Don Kihot II /III

Don Kihot II /III

Migel de Servantes

Cena 100,00 din.

Zločin iz ljubavi

Zločin iz ljubavi

Markiz de Sad

Cena 100,00 din.

Ispod tavanice koja se ljuspa - Akcija!

Ispod tavanice koja se ljuspa - Akcija!

Goran Petrović

Cena 100,00 din.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Kursna lista

23.07.2019
117.39 118.09 -0.01
106.37 107.01 +0.33
130.82 131.61 +0.09
104.63 105.26 +0.39

Kompletna kursna lista