Naručivanje

Vaša korpa je prazna

KALjUGA - Rasprodato!

Emil Zola

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format:125 x 207 mm

Broj strana: 270

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788674461839

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Zanimljiva priča o društvenom usponu beskrupuloznog Pjerovog mlađeg sina, novinara Aristida Rugona, koji stiče veliko bogatstvo prilikom preuređenja Pariza, prodajući terene koje je kupio u bescenje, ali je takođe uzbudljiv ljubavni roman. U svetu Zolinih romana prepliću se i sukobljavaju dva načela: načelo života i načelo smrti. U teskobi koja muči Zolinog junaka, pritisnutog društvenim okovima i nepoznatim snagama sopstvenog bića, prepoznajemo zebnje čoveka našeg vremena.

Cena 100,00 din.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Emil Zola (1840-1902) jedan je od najčitanijih francuskih pisaca i u svojoj zemlji i inostranstvu. Nobelovac Andre Žid rekao je za njega da "nema ličnijeg niti reprezentativnijeg francuskog pisca od njega".

Zola uspešno ponavlja podvig koji je načinio Balzak sa svojom Ljudskom komedijom: kao što je Balzak dao jednu celovitu sliku francuskog društva prve polovine XIX veka, tako je i Zola naslikao veličanstvenu fresku Francuske poslednjih decenija tog burnog veka, opisujući život jedne porodice kroz pet generacija.

U dvadeset romana ciklusa Rugon-Makarovih ima oko hiljadu i dvesta ličnosti, a obuhvaćeni su manje-više svi društveni slojevi i sve ljudske delatnosti.

Rodonačelnica Rugon-Makarovih je nervno labilna Adelaida Fuk, koja se udaje za svog slugu seljaka Rugona. Njihov sin Pjer, posle dobre ženidbe, uspeva da se obogati zahvaljujući državnom udaru 1851. godine i dospe u redove krupne buržoazije, ali njena vambračna deca sa pijancem Makarom žive u bedi.

Zolina Kaljuga drugo je po redu delo iz Zolinog romanesknog ciklusa. To je zanimljiva priča o društvenom usponu beskrupuloznog Pjerovog mlađeg sina, novinara Aristida Rugona, koji stiče veliko bogatstvo prilikom preuređenja Pariza, prodajući terene koje je kupio u bescenje, ali je takođe uzbudljiv ljubavni roman.

U svetu Zolinih romana prepliću se i sukobljavaju dvanačela: načelo života i načelo smrti. U teskobi koja muči Zolinog junaka, pritisnutog društvenim okovima i nepoznatim snagama sopstvenog bića, prepoznajemo zebnje čoveka našeg vremena.

Zola je stekao zasluženu popularnost zahvaljujući ne samo svom spisateljskom delu, već i kao veliki borac za istinu i pravdu, braneći nepravedno osuđenog kapetana Drajfusa.

Slični proizvodi

Branio sam istinu - Rasprodato

Branio sam istinu - Rasprodato

Veselin Šljivančanin

Cena 100,00 din.

KRCKO ORAŠČIĆ rasprodato

KRCKO ORAŠČIĆ rasprodato

E. T. A. Hofman

Cena 50,00 din.

NEOBIČNE PRIČE-RASPRODATO

NEOBIČNE PRIČE-RASPRODATO

Gi de Mopasan

Cena 100,00 din.

Don Kihot I/III

Don Kihot I/III

Migel de Servantes

Cena 100,00 din.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Kursna lista

22.09.2019
117.24 117.95 -0.00
106.91 107.56 +0.35
133.11 133.91 +0.48
106.03 106.67 -0.15

Kompletna kursna lista