Naručivanje

Vaša korpa je prazna

GROF MONTE KRISTO, II tom od III

Aleksandar Dima

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format::125 x 207 mm

Broj strana: 476

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788674461785

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pored romana "Tri musketara", ovo je najpopularnije delo Aleksandra Dime. To je ubedljiva priča o izdaji, ljubavi i osveti. Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatočen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Darija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Kristo. Kada opat umre, Dantes se zavlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more, on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenika se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.


Cena 100,00 din.

Količina

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Aleksandar Dima (1802-1870) proslavio se svojim istorijskim kojima nema ravnih u bogatoj francuskoj književnosti, a u evropskoj stoji rame uz rame sa Valterom Skotom. Među nekih tri stotine dela , uglavnom pozorišnih komada i romana, najveći uspeh kod čitalačke publike doživeli su "Tri musketara" i "Grof Monte Kristo". Grof Monte Kristo je uzbudljiva priča o izdaji , ljubavi i osveti.

Mladi kapetan Edmon Dantes, lažno optužen, zatečen je u tvrđavi na ostrvu If. Njegov drug u tamnovanju je čudni sveštenik opat Farija koji mu otkriva tajnu blaga na ostrvu Monte Karlo. Kada opet umre, Dantes se uvlači u vreću u kojoj tamničari misle da je opatovo telo. Bačen u more on uspeva da se spase i nađe opatovo blago. Posle petnaest godina njegovi neprijatelji ne prepoznaju u bogatom grofu Monte Kristo mladića koga su podlo izdali. Oni sada zauzimaju visoke položaje, verenica se udala za čoveka koji ga je bacio u tamnicu, njegova porodica je unesrećena, ali Monte Kristo će sprovesti u delo dugo smišljanu osvetu, a potom potražiti mir i sreću daleko od Francuske.

Aleksandar Dima bio je jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svoga vremena.

Slični proizvodi

Ispod tavanice koja se ljuspa - Akcija!

Ispod tavanice koja se ljuspa - Akcija!

Goran Petrović

Cena 100,00 din.

DISharmonija AKCIJA

DISharmonija AKCIJA

Romansirana biografija o Vladislavu Petkoviću Disu

Cena 150,00 din.

Zamak RASPRODATO

Zamak RASPRODATO

Franc Kafka

Cena 100,00 din.

Oliver Tvist

Oliver Tvist

Čarls Dikens

Cena 100,00 din.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Kursna lista

17.09.2019
117.26 117.97 +0.01
107.13 107.77 +0.15
132.04 132.83 +1.03
105.91 106.54 -0.01

Kompletna kursna lista