Naručivanje

Vaša korpa je prazna

PARMSKI KARTUZIJANSKI MANASTIR

Anri Bejl Stendal

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format:125 x 207 mm

Broj strana: 444

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788677063030

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Ovo je jedan od najuzbudljivijih ljubavnih romana u francuskoj i evropskoj književnosti i najlepše Stendalovo delo. Radnja ovog romana, prepunog zbivanja i neočekivanih obrta, događa se u Italiji početkom 19. veka. Fabricio del Dongo, u čijem liku naziremo idealni autoportret autora romana, sanja o slavi i ljubavi. San o uspehu na bojnom polju u Napoleonovoj vojsci neće se ostvariti, ali će prepoznati ljubav svog života u lepoj Kleliji Konti, kćeri svoga tamničara. Pored drugih nezaboravnih portreta – vojvotkinje Sanseverine ili grofa Moskve – Stendal nam nudi majstorski prikazane društvene odnose i intrige na dvoru u Parmi i sliku Italije koja se bori protiv austrijske okupacije.


Cena 100,00 din.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Anri Bel - Stendal (1783-1842) Obimno jedinstveno Stendalovo delo obeležava počatak modernosti u evropskoj prozi. Najveće vrline Stendala romanopisca su ekonomičnost u izražavanju, brzo pripovedanje, utisak simultanosti u prikazivanju reakcija junaka i njegovih razmišljanja i pripovedačevih opaski, ali iznad svega smišljena nedovršenost i rečita prećutkivanja. "Postoji jedan način da se izazove uzbuđenje", beleži Stendal u svom dnevniku, "a to je da se pokažu činjenice, stvari, a da se ne pokažu njihove posledice."

Najpoznatija Stendalova dela su romani Crveno i crno, Pamski kartuzijanski manastir i Rasprava o ljubavi.

Po opštem mišljenju, Pamski kartuzijanski manastir jedan je od najuzbudljivijih ljubavnih romana u francuskoj i evropskoj književnosti i najlepše Stendalovo delo. Radnja ovog romana, prepunog zbivanja i neočekivanih obrta, događa se u Italiji početkom 19. veka. Fabricio del Dongo, u čijem liku naziremo idealni autoritet autora romana, sanja o slavi i ljubavi. San o uspehu na bojnom polju u Napoleonovoj vojsci neće se ostvariti, ali će prepoznati ljubav svog života u lepoj Kleliji Konti, kćeri svetog tamničara. Pored drugih nezaboravnih portreta - vojvotkinje Sanseverine ili grofa Moske - Stendal nam nudi majstorski prikazane društvene odnose i intrige na dvoru u Parmi i sliku Italije koja se bori protiv austrijske okupacije. Pisac, koji je tvrdio da će biti čitan i cenjen tek pedeset godina posle svoje smrti, imao je intuiciju ako ne i uverenje da se život i literatura neprestano prepliću, da čovek u potrazi za srećom treba da osmišljava, da oblikuje svoj život kao što se stvara umetničko delo.

Slični proizvodi

Krst na križu NOVA CENA

Krst na križu NOVA CENA

Vodič za bolje razumevanje srpsko-hrvatskih odnosa

Cena 600,00 din.

Via Romana

Via Romana

Vuk Drašković

Cena 200,00 din.

DISharmonija AKCIJA

DISharmonija AKCIJA

Romansirana biografija o Vladislavu Petkoviću Disu

Cena 150,00 din.

Zamak RASPRODATO

Zamak RASPRODATO

Franc Kafka

Cena 100,00 din.

Prikaži 10 vesti Prikaži sve vesti

Kursna lista

23.09.2019
117.24 117.95 -0.00
106.91 107.56 +0.35
133.11 133.91 +0.48
106.03 106.67 -0.15

Kompletna kursna lista