KAD komšijski inat proradi, dobrih odnosa nema, a u njihovom izglađivanju nadležni organi ne mogu da pomognu, čak mogu i da ih pogoršaju. Upravo zbog toga u zemunskom naselju Altina prvi susedi - porodice Šuša i Novaković godinama su u sukobu. U Ulici Akira Kurosave, u kojoj stanuju, međusobni problemi nastaju oko međe, kamiona, travnjaka, buke i još mnogo čega.

Porodica Šuša ima privatnu firmu koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a u sklopu nje mnogobrojne mašine za izradu i kamione za prevoz. Jedan od njih parkiran je uz ogradu kuće Natalije Novaković, prve komšinice, koja ih zbog ovoga svakodnevno prijavljuje komunalnoj policiji.

- Na teren su izlazili do sada više od 400 puta, a napisali su mi više od 30 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje na zelenoj površini - objašnjava Dalibor Šuša. - Međutim, ovo se ne vodi kao zelena površina, niti je parkiranje zabranjeno. Iako sam svaku njihovu prijavu kod sudije osporio, oni i dalje dolaze i uporno pišu neosnovane kazne. Bio sam primoran da oblepim kamion dopisima u kojima se navodi da nema osnova za pisanje prijava, kako bi komunalci videli da uzalud dolaze.

Prema njegovim rečima, osim komunalnoj policiji, komšinica Natalija Novaković, sa kojom već godinama nisu u dobrim odnosima, prijave šalje i komunalnoj inspekciji, ali i inspekciji rada.

- Prijavljuje me i kad parkiram automobile i to u drugoj ulici, navodno joj smeta i buka mašina, a inspektori su izlazili i utvrdili da ona uopšte nije tolika i da ne utiče na zdravlje - priča Šuša.

Ni Natalija Novaković, takođe, nema reči hvale za svoje komšije. Tvrdi da to što rade nije po zakonu i da neće odustati od prijava.

- Kamionom raznosi blato svuda, nepropisnim parkiranjem potpuno je uništio travu. Oni se ponašaju kao da je cela ulica njihovo privatno vlasništvo - priča Novakovićeva. - Namerno "turira" kamion, od buke ne možemo da spavamo, a mašine na kojima rade čuju se non stop. Srušili su nam čak i ogradu, a niko ništa ne preduzima, institucije su ovde potpuno zatajile.

Prve susede deli samo ograda


SVAKOG DANA I VERBALNI OBRAČUNI

IZMEĐU porodica Šuša i Novaković na sudu se vodi spor oko međe, verbalni obračuni su svakodnevica. Prijave nadležnima ne pljušte samo za kamion nego i za mnoge druge stvari.