ČUVENA smotra izviđača održana je proteklog vikenda na Adi Ciganliji, a svoje šatore, osim Beograđana, razapeli su i izviđači iz Novog Sada, Republike Srpske i Velike Plane. Kao i prethodnih godina, druženja i takmičarskih aktivnosti najmlađih čuvara prirode nije manjkalo, a među učesnicima najviše je bilo školaraca.

Šatori i nadstrešnice okupirali su prethodna tri dana teren u blizini velikog parkinga na Adi, a ostaci logorske vatre ostali su da posvedoče da su ovde bili čuvari i ljubitelji prirode. Jučerašnji dan bio je poslednji za druženje izviđača na ovoj lokaciji, i dok su mališani pravili maketu kampa, stariji su spremali hranu čiji se miris širio Adom Ciganlijom.

Kao i uvek i ovu smotru obeležile su mnogobrojne dnevne i takmičarske aktivnosti. Izviđači su pravili kabanicu od šatorskog krila, prelazili poligon spretnosti, učestvovali u igri poverenja i igri nacija, i takmičili se u trci na skijama.

- Iako su izviđači navikli da se tradicionalno okupljamo oko 1. maja, ove godine morali smo da pomerimo zbog lošeg vremena - kaže Jasmina Jakob, načelnik Saveza beogradskih izviđača. - Bez obzira na to lepo smo se proveli i ovoga puta, obavljali smo razne aktivnosti, malo se takmičili, a što je najvažnije širili drugarstvo i timski duh.