Paralela između virtuelnog i stvarnog sveta nije ostavila ravnodušnim ni ljude iz Beograda i Novog Sada. Za sutra je zakazano masovno lovljenje Pokemona ispred Hrama Svetog Save, ali uskoro slična okupljanja se očekuju i u Novom Sadu, Nišu, Šapcu i Zrenjaninu.

Ukoliko ovih dana na ulicama grada vidite ljude koji zastaju, čudno se ponašaju i gledaju u svoje telefone, nemojte da se začudite. Love i traže Pokemone koji su sakriveni u blizini. A šta je uopšte Pokémon GO i koliko može da utiče na svakodnevni život?

Igrica koju je izbacila kompanija „Niantic“ je za kratko vreme uspela da privuče pažnju celom svetu. Sredinom devedesetih godina u Japanu je nastala serija crtanih filmova o Pokemonima, koja je za kratko vreme zaludela ceo svet. Nakon toga pojavila se i video-igra, uz koju se odrasle generacije.

Dvedeset godina kasnije, Pokemoni se vraćaju na velika vrata. Velika želja svih onih koji su gledali seriju bila je da zapravo skupljaju Pokemone, kao njihovi junaci. Od pre desetak dana, to je moguće.

Pokémon GO ima za cilj da svoje igrače izvede na ulice i da im jednim znakom pokaže gde se sledeći Pokemon krije. Poenta je sakupiti ih što više u rekordnom roku, pa oni igrači koji to shvataju ozbiljno više ne mare ni za šta - ni za svoj posao, ni za doba dana ili noći, niti za privatnu imovinu na koju ulaze kako bi ispunili zadatak.

Sutra u 15 časova će se ispred Hrama Svetog Save naći oni na koje je igrica ostavila najjači utisak i koji žele da u društvu i uz smeh skupljaju Pokemone.