ISPITIVANjE stanja u kome se nalazi Pančevački most, postavljanje kišne kanalizacije u Ulici Miška Kranjca, ali i radovi u drugim delovima grada napraviće mnogobrojne izmene u saoraćaju tokom vikenda, ali i narednih dana.

Pročitajte još: Zatvaraju ilegalne šljunkare oko Pančevačkog mosta

U nedelju, od 8.00 do 18.00 stručni timovi JKP "Putevi Srbije" u saradnji sa JP "Železnicama Srbije" ispitivaće ležište mosta specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza.

Za saobraćaj će biti zatvorena strana koja vodi od centra grada ka Pančevu, pa će linije gradskog prevoza kasniti, a gužve u ovom delu grada su očekivane.

Izgradnji sekundarne kišne kanalizacije u Ulici Miška Kranjca, od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do raskrsnice sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića, trajaće do 17. avgusta. Sve dok radovi budu trajali, vozila sa linija javnog prevoza u smeru ka Resniku i Kneževcu, 37, 47, 54, 94, 501, 505 saobraćaće u zoni izvođenja radova redovnom trasom, dok će u smeru od Resnika i Kneževca voziti izmenjenim trasama.

Pročitajte još: ŽELEZNIČKE STANICE U PROPADANjU: Putnici kisnu, đubreta ima na sve strane

Linije 37 i 501 ići će ulicama Patrijarha Dimitrija, Vareška, Borska, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

AERODROM ASFALTIRANjE kolovoza na putu Surčin - Aerodrom "Nikola Tesla", traje do 11. avgusta, a zbog ovih radova izmenjene su trase linija 72 i 607. Tako linija 72 u oba smera od Tošinog bunara vozi ulicama Nikole Dobrovića, Marka Čelebonovića, Saobraćajnica "T6", Auto-put za Šid. Linija 607 će od centra Surčina voziti ulicama Braće Puhalović, Železnička, Petlja "Surčin", Auto-put za Šid.

Autobusi 47 i 94 će posle ulaska u Varešku nastavljati Ulicom Bahtijara Vagabzade. Linija 54 će takođe ići ulicama Patrijarha Dimitrija i Vareškom, a zatim će voziti kroz Šumadijske brigade i Petra Konjovića. I linija 505 će posle ulaska u Varešku skrenuti u Borsku i ići do terminusa Miljakovac 1.

Za vreme trajanja radova biće primenjen novi red vožnje na linijama 37 i 501, a biće ukinuto stajalište "Miška Kranjca" za oba smera.

Da podsetimo, radovi na izmeštanju Topčiderke uveliko traju, a zbog toga je izmenjena trasa linije 42, a vozila saobraćaju Borskom, Miška Kranjca i Pilota Mihaila Petrovića.

Za vikend će biti izmenjene i linije 708 i 709 koje idu do Zemun Polja, zbog radova u Ulici Slobodana Bajića u zoni ukrštanja sa pružnim prelazom Beograd - Batajnica - Stara Pazova. Zato će vozila sa ovih linija ići skraćenom trasom, do Železničke stanice "Zemun Polje".

OBNOVA PUTNOG PRELAZA U RESNIKU

"Infrastruktura železnica Srbije" naredne nedelje rekonstruisaće putni u naselju Resnik. Reč je o prelazu koji se nalazi na ukrštanju pruge Rakovica - Resnik sa Gajskim putem u Resniku. Radovi će trajati četiri dana, od ponedeljka do četvrtka, 26. jula.

Zbog rekonstrukcije će biti potpuno obustavljen saobraćaj u zoni putnog prelaza, a izvođač radova će postaviti adekvatnu signalizaciju, kako bi svi učesnici u saobraćaju o tome na odgovarajući način bili obavešteni.