Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će najkasnije za tri nedelje početi rušenje postojeće škole u gročanskom naselju Leštane, nakon čega će početi izgradnja nove škole u koju će, dodao je, đaci ući sledeće školske godine, odnosno u septembru 2019.

On je danas posetio to naselje gde je razgovarao da roditeljima koji su se okupili da bi saznali kada će biti izgrađena nova škola, a za RTS je rekao da će Grad Beograd i Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije uložiti skoro četiri miliona evra u izgradnju škole u Leštanima koja će, kako je dodao, imati mesta za 720 učenika, umesto sadašnjih 220.

Vesić je rekao da će u međuvremenu sva deca biti zbrinuta, odnosno ići će u školu "Miloje Vasić" u Kaluđerici i to prevozom koji će organizovati Grad Beograd i opština Grocka.

"Mi smo kao Grad Beograd vrlo odlučni da ovu školu izgradimo", rekao je Vesić i istakao da će to biti zaista moderna škola koja će imati i sportsku salu, te da će deca imati apsolutno sve uslove za osmogodišnje školovanje kao i svako dete na teritoriji Beograda bilo gde da živi.

Vesić je sa roditeljima dogovorio da i oni budu uključeni u proces izgradnje nove škole.