BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca prema petoro osumnjičenih za prodaju marihuane uglavnom gimanazijlcima Osme beogradske gimnazije.

Prethodno je sudija Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv svih petoro osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i preprodaje droge.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima. Na to rešenje oni imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana.

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšeni zbog dilovanja droge u blizini škola na Voždovcu

Zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke, kao jer bi u kratkom roku mogli da ponove delo pritvor je određen prema E. M, A. S. i S. K.

Prema N. M. pritvor je određen postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke, kao jer bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično, a prema A. T. zbog postojanja osobitih okolnosti da će u toku postupka uticati na svedoke.

Oni se sumnjiče da su kao U organizovana kriminalna grupa, drogu prodavali u školskom dvorištu Osme beogradske gimnazije.