PREMA podacima koje su objavili statističari Sekretarijata za upravu, na teritoriji opština Barajevo i Sopot u novembru prošle godine nije rođeno nijedno dete. Takođe, u istom mesecu na teritoriji prestonice, u bračne vode uplovila su 624 para, dok je potpisano čak 260 razvoda. Rođeno je ukupno 2.008 beba, a preminulo je 1.938 Beograđana.

PROČITAJTE JOŠ - ALARMANTNO: Sve nas je manje, godišnje gubimo 35.000 duša

Najviše brakova sklopljeno je na teritoriji opštine Palilula, ukupno 81, dok su se u novembru najviše razvodili supružnici sa prebivalištem na Voždovcu. U Sopotu je zabeleženo svega jedno venčanje i nijedan razvod. U najmlađoj beogradskoj opštini, Surčinu, svega dva razvoda i deset sudbonosnih "da". Raspoloženi da u zimskim danima uplove u bračne vode bili su stanovnici Voždovca sa 72 sklopljena braka, Novobeograđani sa 61 i Zemunci sa 58.

PROČITAJTE JOŠ - CIA PROJEKTUJE: Srba uskoro neće biti; Naš negativan prirodni priraštaj u evropskom vrhu

Statistika prestonice za novembar beleži da je ubedljivo najviše beba rođeno na teritoriji Savskog venca. Tačnije 1.455 novorođenčadi, što je skoro 80 odsto od ukupne brojke za celu prestonicu. Ovde je zabeleženo i devet mrtvorođenih beba. Ovi podaci su godinama slični, jer se na teritoriji ove opštine nalaze porodilišta. Statistika govori i da je mnogo manje beba rođeno u prigradskim gradskim opštinama nego u centralnim.

- U Surčinu su rođene dve bebe, u Mladenovcu tri, u Grockoj četiri, a u Lazarevcu pet - navodi se u podacima Sekretarijata za upravu. - U Zemunu 188, a na teritoriji opštine Zvezdara samo jedna beba više, odnosno 189.

Međutim, prema postojećoj statistici nije zabeležena nijedna opština bez preminulih. Najviše građana u novembru preminulo je na Savskom vencu i u Zemunu. Najmanje smrtnih ishoda bilo je u Sopotu, Surčinu i na Starom gradu.


VENČANjA I RAZVODI

NA TERITORIJI Beograda u 2017. godini sklopljeno je 9.207 brakova, a potpisano je 2.410 papira za razvod. Zanimljivo je i da su tada u bračne vode najviše uplovljavali supružnici starosti od 30 do 39 godina, i to uglavnom u septembru. Najmanje razvoda bilo je u Sopotu, a najviše na Paliluli.