NIKO od nadležnih organa još se nije oglasio povodom uklanjanja ili bilo kakvog rešenja za oko stotinu tona životinjskih ostataka i hemikalija zaboravljenih u fabričkom krugu nekadašnjeg "Glutina" u Padinskoj skeli, u neposrednoj blizini kanala Vizelj.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Ministarstvo zaštite životne sredine i Sekretarijat za zaštitu životne sredine već su istakli da za rešavanje ovog problema nisu nadležni, a do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore Sekretarijata za poslove komunalne policije i Sekretarijata za poslove inspekcije.

Pročitajte još: EKOLOŠKI PROBLEM U PADINSKOJ SKELI: Za tone kostiju nema odgovornih

Dok odgovornost orbitira oko javnih ustanova, na potencijalnu opasnost po zdravlje stanovnika okolnih naselja ukazuje samo palilulsko ekološko udruženje "Pančevački rit", koje je javnosti i skrenulo pažnju na groblje kostiju na periferiji prestonice. Kako nam je potvrdio predsednik Zoran Janković, juče su podnete prijave relevantnim gradskim inspekcijama.

Inače, sporni prostor na kome se životinjske kosti nalaze pripadao je fabrici za sakupljanje, preradu i uništavanje leševa životinja i drugih otpadaka životinjskog porekla. Posle zatvaranja fabrike 2005. godine, dvorište je ostalo deponija, a niko do danas nije našao za shodno da otpad uništi ili preradi.