BAHAĆENjU komšije i vlasnika nekoliko lokala u Ulici kneza Višeslava, niko ne može da stane na put. Kako kažu ogorčeni stanari ovog dela čukaričkog naselja Filmski grad, nemoćno posmatraju kako se restorani bespravno proširuju, zgrade nadziđuju, trpe buku zbog građevinskih radova i danju i noću, a gradske inspekcije nema na vidiku da sve okonča.

Osim što se sused usudio da zida sprat više u petospratnici, u kojoj inače živi, na broju 124, i to ne sačekavši kraj procesa legalizacije zgrade, pre izvesnog vremena proširio je i jedan od ugostiteljskih objekata.

PROČITAJTE JOŠ - Filmski grad: Nema sna zbog "Žaklin"

- Naše muke su počele kada se restoran "Žaklin Kenedi" otvorio pre nekoliko godina - priča nam M. M., jedna od prvih suseda. - Od zujanja klima i ventilacije u tom lokalu nismo mogli da se odmorimo, a sada se situacija samo komplikuje jer vlasnik ne prestaje da gradi u našem kraju. Tako je pre nekoliko meseci bašta restorana proširena, i to staklenom terasom, koja se prostire na više od 150 kvadrata!

PROČITAJTE JOŠ - Bašta kafića usred parka

Ni tu nije kraj. Prema rečima žitelja ovog kraja, apetiti suseda su porasli, te je uporedo sa "Žaklin" otvorio i "Kakadu koncept bar", nekoliko metara niže, u istoj ulici. Ni to možda ne bi bio problem da nedavno iznad "Kakadua" nije nikao još jedan bespravni objekat, koji je postao frizerski salon! Investitor i vlasnik lokala je opet problematični komšija.

- Mi stanari smo se organizovali, pisali smo inspekciji, i lično smo išli da ispričamo problem. Dobili smo obećanje da će sve biti rešeno, međutim, meseci prolaze a ništa se ne događa, osim što smo žrtve investitorskog siledžijstva. Opravdano svi verujemo u to da je slučaj zataškan - priča M. M.

O pomenutim slučajevima navodne divlje gradnje u Filmskom gradu, "Novosti" su se obratile Gradskoj građevinskoj inspekciji, budući da ovaj problem nije u rukama Opštine Čukarica. Međutim, odgovore na pitanja da li je zaista reč o nelegalnoj gradnji i, ako jeste, kako to da zidanje objekata nije još zaustavljeno, do zaključenja ovog broja nismo dobili.


SELIDBE

POJEDINI stanari prinuđeni su da spas od suseda potraže van Filmskog grada. Kako su nam se požalili neki od njih, oni su u dogovoru sa porodicama rešili da stanove oglase za prodaju.

- Živimo u hororu. Ne postoji način da sačuvamo razum u ovim uslovima, jedino da se odselimo - kaže nam M. M.