NAJMLAĐI žitelji Stacionara u Zvečanskoj ulici uživali su juče u "Proleću", pozorišnoj predstavi za bebe, izvedenoj baš za njih, u Pozorištu lutaka "Pinokio". Ovo je već druga predstava koja je osmišljena baš za najmlađe, a dečaci i devojčice, koji su juče došli u pratnji volontera i staratelja iz Zvečanske, sa uživanjem su pratili nadahnutu igru i animaciju lutaka, glumica Biljane Mihajlović i Dragane Vasić.

Pročitajte još: Pozorište “Pinokio”-45 godina kreiranja maštovitijeg i srećnijeg sveta

Novoosnovana Fondacija "Pozorište za bebe" do sada je, u saradnji sa pozorištem "Pinokio", već producirala dve predstave za bebe, a svakog meseca se igra po jedna za decu bez roditeljskog staranja.

- "Proleće" i prethodna "Zima" namenjene su deci uzrasta od 10 do 36 meseci, traju 25 minuta, nakon čega sledi radionica u kojoj mališani uživaju - kaže Milena Stojićević, direktorka Fondacije.

- To je poseban pozorišni žanr, koji doprinosi razvoju socijalne i emotivne inteligencije beba, njihovom duhovnom i mentalnom razvoju. Predstave su bez reči i teksta, a glavni junak je dete. Dešavaju se u interakciji sa decom.

Predstave su rađene uz podršku Ministarstva kulture i JP "Pošte Srbije".