KAKO bi radovi na Trgu republike bili završeni u prvoj nedelji septembra, rekonstrukcija će pretrpeti manje izmene. Međutim, kako kaže glavni gradski urbanista Marko Stojčić, to se neće odraziti na kvalitet, već će se samo skratiti rokovi.

Prema Stojčićevim rečima, neki slojevi ispod kocke biće rađeni drugačijom tehnologijom kako bi se izvođač radova na postavljanju kocki što pre uveo u posao.

- Iako je u pitanju privatna firma koja izvodi radove, uspeli smo da, kroz organizaciju gradilišta i neke minimalne izmene u projektu, skratimo te rokove - rekao je Stojčić.


PROČITAJTE JOŠ - Popločavanje Trga republike skoro gotovo!


Trenutno se, prema njegovim rečima, izvodi proširenje platoa trga sa granitnim pločama, kako bi imao potrebnu površinu za glavni gradski trg. Prioritet je, dodao je, da se pre postavljanja kamene kocke na kolovozni deo sredi unutrašnja infrastruktura, kako bi se saobraćaj pustio što je pre moguće.

Ovih dana će kontaktna mreža biti potpuno isključena, a kako su se noću pomoću nje trolejbusi vraćali u depo, sada će biti prevoženi na drugačiji način.


BETONSKE BARIJERE

METALNE i plastične barijere koje su postavljene u Kolarčevoj ulici kada je počela druga faza radova na rekonstrukciji Trga republike pojačane su i betonskim. Kako su predstavnici opozicije tokom protesta uviše navrata premeštali barikade, nadležni su odlučili da ih ojačaju.