Zaposlenima u komunalnim preduzećima biće isplaćena solidarna pomoć od 41.800 dinara do 30. juna. Ovu odluku obelodanio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon redovnog sastanka sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata komunalnog sistema grada.

U komunalnom sistemu trenutno radi oko 21.000 zaposlenih bez kojih prestonica, kako je Vesić istakao, ne bi bila uređena.

- To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima. Oni su zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo sa njima dijalogom, jer su sindikati naši partneri - ističe Vesić.

Pročitajet još - I komunalci će pozivati "pauka"

Takođe je dogovoreno da se na sledećoj sednici Skupštine grada ustanovi Dan komunalne delatnosti Grada Beograda.

- To će biti dan kada treba da se priča o komunalnim delatnostima, građani će moći da vide opremu koju imaju komunalci, te će se sa ponosom pokazati sve ono što oni predstavljaju - kaže Vesić.

Jedna od tema zajedničkog sastanka bila je obaveza koju je Grad naložio komunalnim preduzećima sa više od 1.000 radnika, da do kraja godine otvore po vrtić.

- To bi bila velika olakšica za sve zaposlene, a neka preduzeća su već počela da funkcionišu na taj način - rekao je zamenik gradonačelnika.

TENDER ZA AUTOBUSE

ZAMENIK gradonačelnika napomenuo je da će u petak biti otvoren tender za kupovinu između 230 i 250 novih gradskih autobusa, a plan je da se do kraja godine nabavi još 50 zglobnih iz "Ikarbusa". Do kraja februara 2020. godine očekuje se još 50 autobusa, čime će za manje od osam meseci na beogradskim ulicama saobraćati između 330 i 350 potpuno novih vozila javnog prevoza.