VODOVODNA cev, koja je u četvrtak oko 13.45 pukla na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice dr Velizara Kosanovića, napravila je havariju, potopila asfalt i paralisala saobraćaj u ovom delu Zvezdare. U JKP "Vodovod i kanalizacija" rečeno je da će majstori raditi neprikidno, koliko god bude bilo potrebno dok ne saniraju problem.

Kvar je bio toliko veliki da je voda, koja je silovito šiknula iz napukle cevi - podigla asfalt na Bulevaru. Tramvaji su ostali zarobljeni na šinama, a autobusi su preusmereni na okolne ulice. Policija je u četvrtak blokirala Bulevar na potezu od Cvetkove pijace do Ulice Mite Ružića, te su samo pešaci mogli proći ovom trasom na kojoj se dogodio kvar. Zbog toga su se u četvrtak po podne stvorile velike gužve u saobraćaju u Ustaničkoj i Ulici Vojislava Ilića. Kako su nam rekli iz Sekretarijata za javni gradski prevoz, umesto tramvaja na linijama 5, 6, 7 i 14 do Ustaničke ulice saobraćalo je osam autobusa.

Pročitajte još - Potop u Kosovskoj, pukla cev

- Posle havarije, ekipe GSP su celo popodne pokušavale da sklone tramvaje koji su ostali paralisani na šinama - rekli su iz Sekretarijata za javni gradski prevoz. - Sve linije koje idu do Ustaničke su izmenjene, autobusi zaobilaze Bulevar i saobraćaju okolnim ulicama. U pravcu ka centru grada idu Ustaničkom pa kroz Vojislava Ilića. Takođe, šinska vozila 5, 6, 7 i 14, koja iz grada idu ka Ustaničkoj, preusmerena su na Omladinski stadion i Tašmajdan.

Radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" do kasno u noć su pokušavali da saniraju pukotinu na glavnom cevovodu, te će raditi bez prekida dok god ne otklone kvar. Kako su reporterima "Novosti" ispričali očevici, iako je bilo dramatično, pogotovo u trentuku kada je voda potopila asfalt i počela da se sliva niz Bulevar, nije bilo štete ni u jednoj radnji.

PAŠTROVIĆEVA

SLIČNA situacija dogodila se krajem marta u Paštrovićevoj ulici na Čukarici, kada je usred noći pukla dotrajala cev. Veliki kvar napravio je kolaps u saobraćaju, a stanovnici ovog dela Beograda ostali su bez vode.

Foto K. Mihajlović


ISTI SLUČAJ U AVGUSTU 2018.

TAKOĐE, na istom mestu u avgustu 2018. godine, zbog pucanja vodovodne cevi koja je praktično pod pritiskom odronila podlogu ispod afalta, koji se zatim urušio, kroz kolovoz je propao automobil. Nekoliko nedelje kasnije, zbog istog problema, zadnjim točkovima u kolovozu je ostao zaglavljen gradski autobus na liniji 309.