Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da poplave nemaju veze sa gradonačelnikom, već da su to prirodne nepogode a da opozicija prikuplja jeftine političke poene optužbama da je krivo gradsko rukovodstvo.

Pročitajte još: Poplave u prestonici: Prijava štete od danas

On je na sednici Skupštine Beograda na kojoj treba da se raspravlja o Predlogu završnog računa budžeta za 2018, a na predlog predsednika Odborničke grupe SNS Aleksandra Mirkovića u dnevni red vanredno je uvedena rasprava o poplavama, rekao da ga je zabolelo "što Đilas (Dragan) zloupotrebljava tu nesreću za prikupljanje jeftinih političkih poena".

"U Borči je palo 104 litra vode po kvadratu za 45 minuta a u Obrenovcu je za vreme poplava 2014. godine palo 180 litara po kvadratu, ali za tri dana", rekao je Vesić i dodao da Đilasa niko nije krivio što je, dok je bio gradonačelnik, čovek plivao ulicom kao rekom za vreme jedne od poplava.

Pročitajte još: Radojičić: Situacija bolja, najvažnije da nema žrtava

Dodao je da "kada se dese prirodne nepogode svi treba da budu solidarni i pomognu".

"On (Đilas) je bednik koji laže ovaj narod, nemam drugu reč za nekog ko koristi nesreću za prikupljanje jeftinih političkih poena. To se ne radi kada ste normalni", rekao je Vesić i dobio opomenu da treba da vodi računa o rečniku.

On je kazao da Đilas laže kada govori o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i izneo podatke da je u periodu od 2008. do 2013. godine kada je Đilas bio gradonačelnik u kišnu kanalizaciju uloženo oko 890 miliona dinara, a da je od 2014. do 2019. uloženo 1,356 milijardi dinara.

Vesić je rekao da su rekonstruisane 422 kanalizacione crpne stanice i da je u toku obnova i izgradnja još nekoliko, među kojima je i crpna stanica na Savskom trgu.

On je rekao da će se uzeti kredit od 35 miliona evra za izgradnju fekalne kanalizacije na levoj obali Dunava gde živi 200.000 stanovnika, a da će gradnja početi u februaru naredne godine.

Podsetio je da se u Dunav direktno izliva kanalizacija na 127 mesta a u Savu na oko 100 ispusta.

"To je ostavio Đilas, ne kažem da je kriv, to je bilo i pre njega", kazao je Vesić i najavio akciju prskanja protiv komaraca za četvrtak.

Većina opozicionih odbornika nije prisustvovala sednici Skupštine zbog čega su ih predstavnici gradskih vlasti optužili da ne rade posao za koji su plaćeni već se angažuju na društvenim mrežama.