"Kako je voditi prestonicu", "imate li savet za mene kao budućeg anesteziologa", "hvala vam što verujete u nas", samo su neka od mnogobrojnih pitanja i komentara koja su najbolji đaci beogradskih osmoletki i srednjih škola uputili gradonačelniku Beograda, prof. dr Zoranu Radojičiću u Starom dvoru.

Nakon dodele knjiga i lap topova beogradskim vukovcima, najbolji đaci stali su u još jedan red - za slikanje sa gradonačelnikom! Radojičić je bio vidno raspoložen da sasluša svakog sagovornika, poručujući da pored takvih mladih, pametnih i znatiželjnih ljudi, ne brine da je budućnost u dobrim rukama. Posebno mu je bilo drago sto među njima vidi i svoje male pacijente, koje je upoznao u Tiršovoj.

Kako saznajemo, punoletni đaci želeli su da znaju kako je nositi se sa obavezama gradonačelnika, dok su buduće studente medicine interesovala iskustva iz operacione sale. Srednjoškolci koji su ostvarili najbolji uspeh tokom školovanja, gradonačelniku su poručili da im i u medijima deluje kao čovek koji može da im da puno saveta za dalje školovanje i usavršavanje i kao čovek kojem uvek mogu da se obrate.

Novinari su u početku bili zbunjeni, jer su više od pola sata čekali na izjavu, ali im je ujedno ovakva spontana rekacija đaka bila simpatična, te gradonačelniku nisu mogli da zamere.