SAMO zajedno našim građanima možemo omogućiti bolji život, izboriti se sa klimatskim promenama i očuvati planetu za našu decu i buduće generacije - istakao je juče gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, tokom panel-diskusije na "Moskovskom urbanom forumu 2019", koji se održava u ruskoj prestonici.

Govoreći na temu "Nova urbana legenda" Radojičić je oko 1.500 slušalaca upoznao sa velikim projektima koji se rade u našem gradu, pre svega "Beogradom na vodi", ali i sa izazovima u prestonici, kao i sa pravcima njenog razvoja.

Radojičić je prethodno u intervjuu za moskovsku televiziju Moscow 24 istakao da je sastanak sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjaninom za njega bio vrlo značajan.

Pročitajte još: Gradonačelnik Radojičić u Moskvi

- Slušao sam mnogo o njemu, o tome šta je sve dostigao u Moskvi i jako sam želeo da razgovaramo. U ime predsednika Vučića i svoje lično ime pozvao sam ga u Beograd. Tom posetom možemo još bolje da razmenimo iskustva i da nas posavetuje o još nekim problemima koje imamo u Beogradu, a koje je Moskva uspešno prevazišla - kaže Radojičić i dodaje da je fasciniran izgledom i funkcionalnošću ruske prestonice.