PIJACU Kalenić od januara iduće godine očekuje još jedna rekonstrukcija kojom je planirano da vračarska tržnica dobije potpuno novi izgled. Najnovijim arhitektonskim rešenjem pijačni plato trebalo bi da bude kompletno pokriven, a sama tržnica modernizovana.

- Prvo smo očistili komunalno ruglo oko pijace i uklonili kioske i pečenjare, poput onih na uglu sa Kursulinom i Viškom ulicom - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Renovirali smo lokale iz ulica Maksima Gorkog i Njegoševe, a u narednih nekoliko dana počeće i obnova mlečne hale.

Pročitajte još - Završetak obnove Kalenića u 2020.

Rekonstrukcija će podrazumevati i uređivanje pijačnog prostora sa tezgama i sređivanje platoa. Najnovijim arhitektonskim rešenjem, koje je do sada nekoliko puta menjano, sačuvaće se duh stare pijace, ali i rešiti nagomilani komunalni problemi i zastarela tehnološka rešenja. Prva rekonstrukcija je, inače, započeta 2016. godine, kada je duž Ulice Maksima Gorkog podignuto 30 novih montažnih lokala. Krajem 2017. godine umesto 23 neuslovna objekata, izgrađeno je 28 novih lokala.