DO kraja avgusta počeće prva faza radova na sređivanju odmarališta na Bukulji, koje se nalazi u sastavu Centra dečjih letovališta (CDL), kaže za "Novosti" Tanja Santrač, direktorka ove ustanove.

Celokupna rekonstrukcija trebalo bi da bude završena do kraja godine, a vrednost radova u prvoj fazi je 24,5 miliona dinara.

Kako ističe Santrač, najpre su planirane sanacija krova i zidova, sve ono što se tiče građevinskih radova, dok će u drugoj biti sređeno sve ostalo. Posle rekonstrukcije, školarci će imati priliku da uživaju u kompletno rekonstruisanom odmaralištu, koje će biti kao novo.

Posle problema u poslovanju, Centar je prošle godine izmirio dugovanja od 68,5 miliona dinara, a isplaćene su i zaostale zarade zaposlenima. Samo za tri godine broj korisnika pansiona porastao je za 45 odsto.

Za renoviranje i sređivanje svih objekata u okviru CDL potrebno je oko 320 miliona dinara.

Pročitajte još: Majstori prvo na Bukulji

- Krajem 2014. godine prihodi su iznosili 286 miliona dinara, a u 2017. godini 460,9 miliona, što je rast od 61 odsto - kažu u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu.

SPECIJALIZOVANA USTANOVA

CENTAR dečjih letovališta je specijalizovana, dečja ustanova, osnovana 1956. godine. Objekti su namenski građeni za boravak dece uzrasta do 15 godina. Vlasnik je Grad Beograd, a pravo korišćenja objekata ima CDL.