REBALANSOM poslovanja za ovu godinu, koji su usvojili odbornici Skupštine grada, JP "Ada Ciganlija" opredelila je sredstva za značajne investicije - izmeštanje ulazne rampe, izgradnju igrališta za mali fudbal i kružne trim-staze sa tartan podlogom.

Razvoj Ade Ciganlije biće baziran na projektu "Ada 365", koji podrazumeva iskorišćenje svih potencijala kompleksa van letnjeg perioda. Budući da je za pojedinim nabavkama prestala potreba i zahvaljujući subvencijama koje je opredelilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, omogućeno je da se novac preduzeća preusmeri na velike poduhvate. Tako će odmah po završetku kupališne sezone, na Adi Ciganliji početi ozbiljni radovi.

- Realizacija projekta izmeštanja ulazne rampe na jezero, koja podrazumeva pomeranje ulaza unutar Ade Ciganlije za 105 metara, kao i proširenje postojećih ulaznih i izlaznih kapaciteta, počeće po završetku sezone - otkrivaju za "Novosti" iz uprave preduzeća. - Nakon realizacije ovog projekta biće omogućen brži protok vozila prilikom ulaska na jezero i izlaska sa njega, što će znatno doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi.

Pomenuti projekat, uprava "Ade Ciganlije" realizovaće u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove grada Beograda. Kada je reč o fudbalskom terenu, njegovu izgradnju je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

- Reč je o sportskom igralištu za mali fudbal sa veštačkom travom. Kao i svi ostali tereni, ono će biti u potpunosti dostupno svim našim posetiocima, bez ikakve naknade, a biće korišćeno i za veliki broj besplatnih manifestacija koje se organizuju na Adi Ciganliji - kažu nadležni.

Pročitajte još: Ada Ciganlija: Kupače plaši trava iz jezera

U narednom periodu, profesionalni sportisti i rekreativci dobiće još jednu stazu za trčanje. Kružna trim-staza sa tartan podlogom imaće i stanice za vežbanje, u dužini od jednog kilometra. Kako obećavaju iz JP "Ada Ciganlija", ovaj kutak za trkače i vežbače biće potpuno osvetljen i besplatno dostupan svima.

FONTANA

KAKO nezvanično saznajemo, u okviru gradskog projekta izgradnje fontana širom prestonice, "pikirano" je i Savsko jezero za jednu od njih. Atraktivni vodoskok navodno će biti pozicioniran na kružnom toku i investicija će vredeti oko 198.000 evra.

Iz "Ade Ciganlije" potvrđeno nam je da su sredstva u iznosu od milion dinara izdvojena za izradu idejnog projekta, ali on još nije započet.