PUCANjE cevi ispred zgrade u Pere Velimirovića 20 u Rakovici gotovo svakog leta izblatnjavi ulaz u ovu višespratnicu. I prošle nedelje vodovodne instalacije su napravile problem, iako je pre samo dva meseca oklonjen kvar, a na popravku su čekali pet dana. Ovo je šesti kvar u poslednje četiri godine.

Prema navodima stanara, voda i cevi razlila se na travnjak i poplavila staze ispred zgrade, a čak je voda prodrla u podrum.

- Za poslednjih deset godina, ovo je sigurno deseti kvar, svake godine po jednom minimum pukne cev - tvrde stanari iz Pere Velimirovića 20. - Toliko puta je krpanjena cev, da je puna rupa. Upravnik je odmah prijavio kvar, a i ostali stanari bili su uporni u pozivima da se što pre sanira. Dežurni iz "Vodovoda" nam je u jednom momentu rekao, "pa ovo je 800. poziv". Rekli smo mu da dođu i poprave i prestaćemo da zovemo.


PROČITAJTE JOŠ:
Fontana na Trgu Nikole Pašića ostaje i posle rekonstrukcije

Kako su se uverili reporteri "Novosti", ekipe JKP "Vodovodu i kanalizaciji" juče su sanirale kvar.

- Popravili smo cev koja je stara 50 godina - rekli su u "Vodovod i kanalizacija". - U poslednje četiri godine, nadležne ekipe JKP BVK su šest puta otklonile kvar na navedenom cevovodu. Sve naše ekipe maksimalno su angažovane, a kvarovi se otklanjaju po prioritetu.