Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u subotu jutro sa stanarima hotela Bristol, kojima je preneo da će u najkraćem mogućem periodu biti pronađeno rešenje za situaciju u kojoj se nalaze.

Stanari Bristola prekinuli su štrajk glađu nakon razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je, na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije u prolazu, kratko rekao novinarima tim povodom, da će "sve biti u redu".

Pročitajte još - SIMBOL PRESTONICE: Zatvoren hotel "Bristol"

Ministar finansija Siniša Mali, koji je učestvovao na sastanku, rekao je da su predsednik i on imali "veoma dug razgovor sa stanarima hotela Bristol":

"Ono što je važno je to da smo čuli njihov glas, razumeli njihov problem i u najkraćem vremenskom periodu pronaći ćemo resenje za situaciju u kojoj se nalaze", rekao je Mali za Tanjug.

Ministar je rekao da će u međuvremenu razgovori biti nastavljeni.

Stanari Bristol su za televiziju N1 rekli da su prekinuli štrajk glađu, da im je uključena struja i navode da očekuju da će nakon razgovora sa predsednikom problem njihovog stambenog pitanja biti rešen.

Stanari kažu i da se nakon 10 dana štrajka glađu osećaju isrpljeno i da se nadaju da će vratiti svoje živote u normalu koliko-toliko.