SEKRETARIJAT za urbanizam stavio ne javni uvid plan detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji će zainteresovani moći da pogledaju do 23. septembra. Budući sportski kompleks obuhvatiće površinu oko 78 hektara, gde je predviđena i realizacija zatvorene sportske sale, prostora za trening, poligone i dva akva-parka.

Kako za "Novosti" kažu iz Golf asocijacije Srbije, na budućim golf terenima sa 18 rupa u Pinosavi mogla bi biti organizovana svetska i evropska takmičenja.

- Teren sa 18 rupa bi ovaj sport učinio popularnijim, a bilo bi moguće konkurisati i organizovati turnire na evropskom i svetskom nivou, veći broj golfera u toku dana, kao i različite sporedne aktivnosti - objašnjavaju iz Golf asocijacije Srbije. - Budući prostor za golf u Pinosavi bi takođe mogao biti interesantan i za turiste. Inače, ljubitelji ovog sporta poznati su po tome što vole da putuju u predele sa golf terenima i rado istražuju nove. Odlična su klijentela, jer pored uobičajenih stavki na putu rado troše i na igru i prateću opremu.

Pročitajte još - Pinosava dobija 18 golf terena na više od 63 hektara

Svi koji posete Pinosavu zbog sporta sa štapom i belom kuglicom, moći će da uživaju u prostorijama golf kluba, ugostiteljskog objekta, prodavnici suvenira...

Takođe, Planom su predviđena i otvorena vežbališta na travi i pesku za treninge i takmičenja sportskih ekipa.

- Izgradiće se sportsko-rekreativni kompleks sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa i velnes centrom...

Inače, odluku za realizaciju golf terena i ostalih sportskih sadržaja na zemljištu koje je većim delom u javnoj svojini Beograda, donela je Skupština grada na sednici u junu prošle godine.