DRAMSKI sindikat Narodnog pozorišta najverovatnije će u četvrtak stupiti u štrajk upozorenja, sa ponovljenim zahtevom za smenu Dejana Savića. Kako saznajemo, u sredu bi trebalo da bude najavljena jednočasovna obustava rada u nacionalnom teatru, a glumci i ostali zaposleni sutra ne bi radili od 19.45 do 20.45.

- Poštovaćemo zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk - kazala je, za "Novosti", Ivana Nenadović, predsednica SINGLUS-a. - Štrajk upozorenja je samo opomena, a nadamo se da neće doći do drastičnih mera i da će naši zahtevi biti ispunjeni. Mi ne tražimo Savićevu smenu tek radi smene. Zahtevamo i da nam se dostave sva dokumenta i informacije o poslovanju Narodnog pozorišta, jer sumnjamo da postoje ozbiljni propusti.

PROČITAJTE JOŠ - Upravniku Narodnog pozorišta uručen Orden italijanske zvezde

Pozorište je državna institucija i poslovanje mora da bude transparentno.

U utorak u 22 sata istekao je rok koji su predstavnici dramskog sindikata (SINGLUS) dali upravniku nacionalnog teatra da podnese ostavku. Iako je Saviću na sastanku u Ministarstvu kulture predloženo da to učini, upravnik Narodnog pozorišta je odbio i ostao je pri stavu da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja".