BEZ obzira na to što se u javnosti ovih dana spekulisalo kako se na konkurs za upravnika Narodnog pozorišta prijavilo više zainteresovanih, među kojima i jesenas smenjeni Dejan Savić, reč je samo o glasinama. Kako je "Novostima" potvrđeno iz UO nacionalnog teatra, do subote, kada je konkurs zatvoren stigle su samo dve prijave i to rediteljke Ivane Vujić, trenutno v. d. upravnika pozorišta na Trgu republike i njenog kolege Nebojše Bradića, aktuelnog urednika Kulturno-umetničkog programa RTS.

Inače, kako "Novosti" saznaju, za funkciju na kojoj je trenutno Bradić, u RTS-u je nedavno završen konkurs, a on se na taj konkurs nije odazvao.

PROČITAJTE JOŠ - Narodno pozorište: Konkurs za direktora 24. maja

Posle krize i turbulencija u Narodnom pozorištu, Vlada Srbije postavila je na čelo kuće, kao vršioca dužnosti, Ivanu Vujić, redovnog profesora FDU. Bila je umetnički direktor Bitef teatra, festivala FIAT u Podgorici, Belefa, osnivač i umetnički direktor festivala Aerpolan bez motora i pozorišta Beton hala teatar...

Bradić je bio ministar kulture, a jednom je već obavljao i posao prvog čoveka nacionalnog teatra. Prethodno je bio umetnički direktor i upravnik Kruševačkog pozorišta i upravnik Ateljea 212. Sa mesta upravnika Narodnog pozorišta otišao je na funkciju umetničkog direktora BDP.

OTVARANjE DOKUMENTACIJE

DA li je neko od kandidata poslao prijavu poštom, znaće se u sredu, a u četvrtak će Upravni odbor otvoriti konkursnu dokumentaciju. Potom će biti izdato i zvanično saopštenje.