POSTAVKA radova Dragana Rajšića "Mehanički pejzaži" biće otvorena do 22. jula u Prodajnoj galeriji "Beograd". Crteži, skulpture i objekti velikog formata, raspoređeni po zidovima i podu galerije, izražavaju metafore civilizacijskog napretka, koji je izvršio ogroman uticaj na čovekovo okruženje. U toku sve ubrzanijeg tehnološkog napretka, Rajšić istražuje međuzavisnost čoveka od mašine i obrnuto, dok istovremeno postavlja pitanje odnosa prema prirodnim resursima i ukazuje na opasnost od njihove zloupotrebe. U istoj galeriji u četvrtak 25. jula u 19 časova otvara se izložba Ivane Živić "Beograđanka pod vodom", koja će trajati do 12. avgusta.

Pročitajte još - IZLOŽBA O NESTOROVIĆU: Portret jedne epohe

U ciklusu slika umetnica predstavlja enterijere pod vodom u jedinstvenom spoju realizma, fantazije i filmskog montažnog postupka.

Ivana Živić diplomirala je i magistrirala na slikarskom odseku FLU u Beogradu, a dobitnica je više nagrada, od kojih se izdvajaju nagrada za produkciju rada iz fondacije Dimitrije Bašičević Mangelos i priznanje iz crtačkog fonda Vladimir Veličković.