NA mesto v. d. direktora Ateljea 212, Grad Beograd imenovao je Novicu Antića, nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu kulture, zato što dosadašnjem vršiocu ove dužnosti, glumcu Branimiru Brstini, 25. septembra ističe mandat - izjavio je, za "Novosti", gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, reagujući na navode glumca Tihomira Stanića da je preko leta i bez znanja glumaca izabran novi v. d. direktora ove kuće.

- Upravni odbor Ateljea 212 nije raspisao niti sproveo konkurs za izbor direktora, što je trebalo da uradi šezdeset dana pre isteka v. d mandata, i Antić je imenovan za tu funkciju kako ovo pozorište ne bi ostalo bez ovlašćenog lica posle 25. septembra - rekao je Karl, ističući da se nada da će UO ove kuće u narednom zakonskom roku objaviti taj konkurs.

Antić, kome 26. septembra počinje mandat, kaže za naš list da ne bi prihvatio ovo imenovanje da je Brstina, ili bilo koji drugi direktor pozorišta, smenjen.


PROČITAJTE JOŠ - Atelje 212 bolji od Brodveja


- Nikada ne bih došao na nečije mesto na taj način, jer niti sam takav čovek, niti sam tako nešto do sada ikada radio. Osim toga, očekujem, i moja je želja, da se javnim konkursom za izbor direktora Ateljea 212 što pre obavi ova zakonska procedura, ali to, trenutno, nije predmet mog razmišljanja. Iza sebe već imam trideset godina rada u kulturi, i nemam tu vrstu ambicija, ukoliko me kolektiv te kuće ne želi, i smatra da mu nisam potreban i da mogu nešto da doprinesem. To ćemo brzo videti i oni i ja. Ako se pokaže da je tako, i da, u roku u kojem budem obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora ne budemo svi zajedno imali dobre rezultate, neću imati nikakvu želju da ostanem u Ateljeu - izjavio je Novica Antić.


Novica Antić