JAGODINA – Otvaranjem izložbe ilustracija/animacija u galeriji Kulturnog centra „Svetozar Marković“ u Jagodini u 19 sati počeće 7. Animator fest. On će zvanično biti otvoren pola sata kasnije prikazivanjem filmova dece do 15 godina, koji su u prvoj takmičarskoj kategoriji. U 20,30 na platou Kulturnog centra zakazan je Koncert grupe „Kvazartet“.


Pročitajte još: POČEO 53. BITEF: Šetnja gradom "na daljinski"


Sutra će u 9 sati biti održana radionica „Otomani laboratorija“ koju će voditi Roberto Paganeli i Andrea Martinjoni, u 16 sati biće prikazani filmovi dece do 15 godina, u 17 sati počinje prikazivanje filmovi dece od 15 do 18 godina, u 19 sati biće otvorena izložba Smrt majke Jugovića Mihajla Dragaša, sat kasnije biće prikazani filmovi za decu i mlade (profesionalna ostvarenja)iz treće takmičarske kategorije, a u 22 sata na programu je konceret grupe „Džem od jagoda“.


Pročitajte još: DOLAZAK SLAVNE UMETNICE MARINE ABRAMOVIĆ: Postavka "Čistač" uzburkaće mnoge duhove


U petak u 10 sati biće prikazani novi filmovi iz prve i druge takmičarske kategorije, sat kasnije počinje radionica „Otomani laboratorija“ u kojoj će učestvovati Roberto Paganeli i Andrea Martinjoni, u 16 sati zakazana je radionica „Flipmanija“ Fakulteta umetnosti u Nišu, koju će voditi Anita Krstić i Miljana Radenković, u 18 sati biće prikazani filmovi za decu i mlade (profesionalna ostvarenja), a u 19 sati je Animacikl.

Učesnici Animator festa u subotu će od 9 do 17 sati obići manastir Manasiju u Despotovcu, u 18 sati u foajeu Kulturnog centra počinje pozorišna predstava „Tvrdoglavo slonče“, a u 19,30 je svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada.

U nedelju u 11 sati u foajeu Kulturnog centra biće održana konferencija za novinare, a u 12 sati zakazana je projekcija nagrađenih filmova.

U okviru sedmog Animator Festa, čiji su pokrovitelji Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Jagodina, a organizator Kulturni centar „Svetozar Marković“, u subotu 14. septembra potpisan je sporazum između Državne budžetske organizacije za kulturu u Novosibirskoj oblasti „Novosibirskkikinovideoprokat“ i jagodinskog Kulturnog centra.

Sporazum se odnosi na razvitak, unapređenje i poboljšanje saradnje u oblasti multimedijskog stvaralaštva i vizuelne kulture za omladinu Rusije i Srbije, a sve u cilju širenja i jačanja međunarodne saradnje dveju zemalja u sferi dečije vizuelne kulture i umetnosti.