U četvrtak, 24. oktobra sa početkom u 20 časova, u “Teatru na Brdu”, biće održana premijera predstave “Celo telo tu me boli”, produkcije „Klan“, koju već godinama uspešno vodi naš proslavljeni glumac Andrija Milošević.


Siva komedija “Celo telo tu me boli” scenariste i reditelja Nikole Kolje Pejakovića je savremena priča o odnosu između dominantne majke Jelisavete i njenog depresivnog, u život razočaranog i razmaženog sina Velimira Velje, kojeg zovu Sava, u ranim četrdesetim. Velja je posao na Matematičkom fakultetu zamenio sedenjem kod kuće i prezirom prema spoljnjem svetu koji ne razume i u kojem se ne snalazi. Kada jednog jutra, zbog instrukcija iz matematike, u njihovu kuću ušeta mlada i ambiciozna Stana, pevačica na početku karijere, koja savršeno razume pravila sveta u kojem živi, Veljin život i život njegove majke poprimaju dramatične obrte, uz obilje komičnih situacija. Nakon ovog jutra ništa više neće biti isto u životima glavnih junaka.


Komad je nastao po motivima Lekcije, Ežena Joneska, i priča jednu apsurdnu priču o našem vremenu koje se, po mnogo čemu može nazvati - vreme apsurda.

PROČITAJTE JOŠ: U ČAST ČUVENE ŽANKE STOKIĆ: Predstava "Aveti" otvara festival


U ulozi majke je Svetlana Ceca Bojković, Radovan Vujović je u ulozi sina Velimira, dok mladu pevačicu Stanu igra Andrijana Oliverić.


Iako se čini kao gotovo dnevno-politički aktuelna, ova priča zahvata probleme koji su stari koliko i ljudski rod. Društvo tone u greh i prostakluk, bez obzira što se određeni delovi društva, nazigled, snažno opiru tome. Publika će prepoznati događaje i karaktere iz svoje okoline, smejaće se i podsmevati onima na sceni, ali će moći i da oseti sebe kao deo tog problema. Ovaj komad ne abolira nikoga, svi su krivi, nema nevinih. Ostaje nam samo da se tome smejemo.“ Kaže reditelj Nikola Pejaković za Novosti Online.


Nakon premijere predstave 24. oktobra, slede reprizna igranja 25. i 26. oktobra, posle čega će se predstava naći na redovnom repertoaru „Teatra na Brdu“.