OD ove godine na Festivalu autorskog filma (FAF), kao stalno priznanje, dodeljivaće se nagrada za najbolji scenario koja nosi ime Gordana Mihića (1939-2019), velikana čija su dela obeležila jugoslovensku, srpsku i evropsku kinematografiju.

Mihićev scenaristički opus pripada najznačajnijim periodima domaćeg filma, počev od "crnog talasa", a njegovu izuzetnu karijeru obeležavaju saradnja sa kultnim rediteljima, poput Živojina Pavlovića, Jovana Živanovića, Gorana Paskaljevića, Emira Kusturice..., i nagrade koje je dobijao na svetskim festivalima.

Kako su na konferenciji za novinare istakli Srdan Golubović, predsednik Saveta festivala, Srđan Vučinić, umetnički direktor, Stefan Ivančić, član Saveta i selektor programa "Hrabri Balkan", ustanovljenjem nagrade "Gordan Mihić" FAF odaje počast našem legendarnom scenaristi i čuva sećanje na njega.

PROČITAJTE JOŠ - Gordan Mihić: Srpsku istoriju drže u fioci, a Sulejmana na tv

Ovogodišnje, 25. jubilarno izdanje Festivala autorskog filma odvijaće se od 22. do 30. novembra, a u selekciji za glavnu nagradu, Gran pri "Aleksandar Saša Petrović", takmičiće se 12 ostvarenja domaće i svetske produkcije.