IAKO niko sa sigurnošću ne može reći kako je ludo testo dobilo ime, logika nalaže da “raste kao ludo”. Čuva se u plastičnoj kesi, a može narasti toliko da je probije. Ako se to dogodi, prepolovite ga i prebacite u kesu.


Evo kako se ovo popularno testo priprema

SASTOJCI:


500 g glatkog brašna

500 g oštrog brašna


4 dl mleka


1 kocka kvasca


1 jogurt


2 jajeta


1 dl ulja


1 prašak za pecivo


2-3 kašičice soli


PRIPREMA:


U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ga ostavite da se aktivira. Na radnoj površini napravite gomilicu od brašna pomešanog s praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano (zavisi od brašna jer svako drugačije upija).


Unutrašnjost čiste plastične kesice dobro nauljite, pa stavite testo u kesu, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i vadite po potrebi.