VIŠE od veka trajala je evolucija kombinezona od izdržljivog komada odeće koji su nosili fabrički radnici, vojnici, potom padobranci, piloti, reli-vozači, do onog koji se danas svrstava u jedan od omiljenih izbora (praktičnih) dama.

U zavisnosti od vrste materijala od kog je sašiven, ali i kroja, u kombinezonu možete da pređete razne "metamorfoze" - od nonšalantnog devojčurka do glamurozne žene na svečanom prijemu. Podrazumeva se, modeli od džinsa, pamuka i lana namenjeni su za dan, a oni od viskoze, muslina, žoržeta i svile, još ako imaju dubok dekolte, neki zanimljiv ukras (volan, šnalu i slično), a uparite ih sa visokim potpeticama - za večernje prilike.

I ovog leta kombinezoni sa kratkim nogavicama čest su izbor devojaka za boravak na plaži, šetnju pored mora, pa i dnevno paradiranje po gradskom asfaltu. Opredelite li se za one sa dugim nogavicama, bilo da su uske ili veoma široke, možete da izgledate elegantnije nego u haljini.

U ponudi su najrazličitiji kombinezoni - jednobojni, od cvetnog dezena, prugastog, na bretele, oni koji otkrivaju leđa ili samo jedno rame, sa kratkim ili dugim rukavima... Za koji god da se opredelite, znajte da na sebi imate najudobniji komad odeće, ali i to da, u zavisnosti od toga kako ste građeni, postoje modeli koji će vam savršeno stajati, ali i oni koji će naglasiti delove tela kojima niste zadovoljni. Na primer, ako ste niski obavezno uz kombinezon nosite štikle. Ukoliko imate velike grudi izbegavajte model sa dubokim izrezom, a manje grudi učinićete vizuelno većim noseći kombinezon na bretele i sa dubokim dekolteom. Žene koje su obdarene oblinama treba da biraju model sa "ve" izrezom i naglašenim strukom, a onima "bez struka i kuka" preporučuju se kombinezoni bez bretela i sa naborima u predelu bokova, koji će učiniti da kukovi izgledaju zanosnije.