Ako već niste na moru, a ne biste da se kupate u lavoru, lako sklopivi bazeni, koje možete postaviti bilo gde, pravi su izbor za vas. Pretpostavljamo da vam je prva asocijacija na ovu vrstu objekta za kupanje ta da je namenjena mališanima, ali zar se u svakom od nas ne krije dete, koje bi se po ovoj toploti rado brčnulo u vodi, nadomak kuće? Ili možda čak i u njoj.

Najjednostavnije i najefikasnije rešenje su gumeni bazeni, od kojih one manje možete da postavite i u stanu. Najrazličitijih su veličina, od onih najmanjih za bebe, do većih, mogu biti sa tvrdim stranicama ili na naduvavanje, kao i veoma raznovrsnih oblika, pa se lako mogu uklopiti kako u eneterijer tako i u eksterijer. Naravno, lepše je da se kupate napolju, okruženi prirodom, ali ukoliko nemate dvorište, neki od manjih vodenih prostora možete držati i u stanu ili na terasi. Lako se postavljaju i uklanjaju, tako da će vam za realizaciju vaše privatne vodene oaze biti potrebno vrlo malo vremena. Pojedini od njih imaju i tendu koja štiti od sunca, što je posebno važno za bebe i mališane sa osetljivom kožom.

Nešto drugačiji su bazeni sa tvrdim stranicama – oni su okrugli, sa ivicama od čvrste gume, a oblik dobijaju jednostavnim sipanjem vode u njih. Od njih su udobniji oni na naduvavanje, koji mogu biti veliki i poput igraonica od 10 metara dužine, i sadržati tobogan, malu fontanu, gumene prstenove iz kojih prska voda dok deca prolaze kroz njih, palmu ili slične, maštovite ukrase.

Veći od njih su porodični, koji se veoma lako postavljaju. S obzirom na to da su nešto "ozbiljniji" od prethodnih, uz njih se može dobiti pumpa, filteri, merdevine, pokrivači, pa veoma lako zaliče na svoje veće, profesionalne, olimpijske "rođake". Uz to, uokvireni su velikim prstenom, na koji kad se naslonite imate utisak kao da se ljuljuškate na talasima. Ako ipak želite da pozovete i svoje prijatelje na piće uz kupanje, biće vam potreban montažni ili nadzemni bazen, čvrst, sa metalnim ramom i ojačanim stranicama. U njemu, u zavisnosti od veličine, bez problema može da uživa i 15-ak ljudi, ali imajte na umu da je za njihovo punjenje potrebno mnogo više vode, kao i dodatna oprema.