UKOLIKO nemate vremena da uživate u dugom, opuštajućem kupanju u kadi, pa se zato odlučite na ugradnju tuš kabine u svoje kupatilo, potrebno je znati nekoliko stvari. U slučajevima kada se postavlja tuš-kabina, najvažnije je uraditi dobru pripremu kupatila, odnosno propisno određenu hidroizolaciju i sistem za odvod vode.

Hidroizolacija se izvodi dobrim cementnim kašama za brzu i laku primenu. Ovu smesu pažljivo nanesite na potpuno čistu površinu, u debljini ne manjoj od jedan milimetara. Razmak između dva premaza treba da bude od dva do četiri sata.

Hidroizolaciona smesa se maže i na slojeve zida sa podom, a da biste bili sigurni da slojevi neće propustiti vodu, postavite ugaonu hidroizolacionu traku. Premaz se stavlja i po zidovima u visini od 10 do 15 centimetara u odnosu na pod, a na površinu zidova koji zatvaraju tuš kabinu do najmanje 140 centimetara visine, ali nećete pogrešiti ukoliko ovu smesu postavite na celu površinu na koju ćete lepiti pločice. Ovako ste napravili veliko izolovano korito koje ne bi trebalo da propusti ni kap vode u bilo kom smeru van kupatila.

Thinkstock

Da bi se izbeglo eventualno curenje, neophodno je trakom dobro izolovati slivnik i sve spojeve vodovodnih cevi. Posle ovoga, a pre lepljenja pločica, treba sačekati 24 časa. Savetuje se da se za postavljanje pločica koriste vodootporni lepkovi i mase za fugovanje koje u sebi mogu sadržati i dodatak protiv stvaranja gljivica i buđi u kupatilu.